Kincsvadászok

2024.02.10. 11:25

Salgótarjáni mini sparhelttel gazdagodott a Tankcsapda dobosa (videó)

Hétköznapi emberek nem hétköznapi tárgyaikkal üzletelnek – nagy vonalakban erről szól a Tv2 legújabb műsora, a Kincsvadászok. A péntek esti adásban egy salgótarjáni mini sparheltre licitálhattak a szakértők.

Palchuber Kinga

Érdekes nógrádi kuriózum került a Kincsvadászok elé

Forrás: TV2 / Kincsvadászok

A Kincsvadászok című műsor már meghódította Európát, a Tv2 pedig Till Attila vezetésével nemrég a magyar nézőkhöz is elhozta a licitálás izgalmát. A régiségszakértők és műtárgykereskedők elé érkezők mind-mind hétköznapi emberek, akik közel sem hétköznapi tárgyaikkal próbálnak szerencsét a meggazdagodás reményében. 

Olyan régiségekkel érkeznek az ország minden tájáról a tárgytulajdonosok, amikről nem tudják, mennyit is érnek valójában. Nagyházi Lőrinc, Fejes Tamás, dr. Katona Szandra, Fertőszögi Péter és Molnár Viktor adásról adásra ajánlatot tesznek az eléjük érkező civileknek.  

Salgótarjáni mini sparhelttel érkezett

Péntek este Szücs-Kovács Adrienn is nagy reményekkel érkezett a műsorba, tárgya pedig nem volt más, mint egy salgótarjáni mini sparhelt. A bolti eladóként dolgozó tárgytulajdonos Till Attilának elmondta: a tárgyat nemrég elhunyt nagymamájától örökölte, számára az otthon melegét idézi meg a kis objektum. Adrienn a tárgyat 200 ezer forintra becsülte, de Megyesi Balázs műtárgyszakértő hamar elkeserítette az édesanyát. 

Felvilágosította, hogy a mini sparhelt, mely egyébként funkcióját tekintve egy hamutartó volt, nem ér többet 20-30 ezer forintnál. Becslését azzal indokolta, hogy a tárgyból az 1940-es években nagyon sokat készítettek a salgótarjáni sparheltgyárban. Az öntött vasból készült hamutartó emiatt tulajdonképpen egy reklámtermék volt a maga korában. 

Fejes Tamásnak egyből felcsillant a szeme

A licitálást Nagyházi Lőrinc ötezer forintról indította, de a leginkább Fejes Tamást, a Tankcsapda dobosát ragadta magával az aprócska sparhelt. A zenész 35 ezer forintért vitte haza a tárgyat, melyről elmondta, hogy a szivarestek tökéletes kellékeként használja majd. Bár Adrienn több pénzt remélt a hamutartóért, így sem távozott csalódottan a műsorból. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!