Egészség

2023.06.07. 16:09

Vasinfúzióra kötötték Gáspár Beát

Egy speciális négy alkalmas kúra hatásosságában reménykedik a nógrádmegyeri celeb, aki gyermekkora óta vashiánnyal küzd.

Nool

Gáspár Győző felesége kislánykora óta szenved vashiánnyal, ami kínzó tünetekkel párosul. Bea asszony ezért döntött úgy, hogy szigorú felügyelet mellett vasinfúzióra köti magát, ami egy 4 alkalmas kúrát jelent. A háziasszony a Ripostnak elárulta, hogy bízik az infúzió hatásosságában, és abban, hogy tünetei nemcsak enyhülnek, de meg is szűnnek!

Szerintem amióta élek, vashiányos vagyok! Tavaly szerettem volna vért adni, ezt egy nagyon fontos küldetésemnek érzem, de végül nem sikerült. A véradást megelőző orvosi vizsgálaton ugyanis kiderült, hogy nagyon alacsony a hemoglobin szintem. Már ekkor jelentkeztem egy négy alkalmas infúziókúrára, most viszont úgy éreztem, hogy kezdenek visszatérni a tünetek. Mik is ezek? Nos, állandóan fázom, akkor is didergek, ha kint negyven fok van. Emellett a végtagjaim is állandóan hidegek

– kezdte a Ripost-nak Bea, akinek az éjszakáit is befolyásolja a vashiány.

Ezt úgy kell elképzelni, hogy hiába alszom el nagyon könnyen, mélyalvási fázisom gyakorlatilag nincs, vagy csak nagyon rövid ideig tart. Például ha elalszom este tízkor, éjjel egykor, kettőkor már kipattan a szemem és kukorékolok. Nem beszélve arról, hogy a hajam is hullik a vashiány miatt, szóval éreztem, hogy újra szükségem van erre a kúrára

 – jelentette ki a celeb, aki reméli, hogy a sorstársain is segíteni tud.
Beáról köztudott, hogy mesterien bánik a fakanállal, ezért különös figyelmet fordít a táplálkozásra, és ügyel arra, hogy vasban gazdag ételeket varázsoljon magának. A vasban gazdag élelmiszerek közé tartoznak a vörös-és fehér húsok, a halak és tenger gyümölcsei, a tojás, a máj, a borsó, a bab és az egyéb hüvelyesek, érdemes tehát odafigyelni a táplálkozásunkra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!