2023.04.06. 09:47
Gáspár Bea töltött dagadója egyik húsvéti asztalról sem hiányozhat
Gáspár Bea klasszikus töltött dagadót készített, de a receptet megspékelte egy kis extra "adalékkal", hogy mégjobban passzoljon a húsvéti menüsorba.
Gáspár Bea 2017-ben nyerte meg a Konyhafőnök VIP című műsort, főző- és sütőtudását azóta pedig már számos esetben megcsillogtatta. Bea asszony az elmúlt évek során négy szakácskönyvet is kiadott, gasztrobloggerkedik, emellett állandó szakácsa a Mindmegette stábjának. Ez utóbbi stúdiójában a húsvéti ünnepi asztal egyik sztárját, töltött dagadót készített, anyukája klasszikus receptjét pedig megspékelte egy kis extra hozzávalóval, hogy még húsvétibbá tegye a finomságot.
Nézzük, milyen hozzávalók szükségesek Gáspár Bea húsvéti töltött dagadójához, amivel bárki számára garantált a siker:
- 1 darab felszúrt sertésdagadó (kb. másfél kilogrammos)
- só
- 10 darab tojás
- 4-5 darab zsemle
- 1 fej vöröshagyma
- zsiradék
- 2 darab gomba
- 20 dekagramm darált sertés hús
- bors
- 1 csokor friss petrezselyem zöld
- őrölt fűszerpaprika
- kakukkfű
- 2-4 gerezd fokhagyma
Hogy pontosan hogyan kell elkészíteni ezt a finomságot, az alábbi receptvideóban lépésről lépésre megmutatja Bea asszony:
Korábban beszámoltunk róla, hogy Bea asszony a TV2 reggeli műsorában, a Mokkában vendégeskedett, ahol a húsvét jegyében elkészítette a Gáspár család kedvenc nyusziváró édességét, a fehércsokis répatortát.