Recept

2023.04.06. 09:47

Gáspár Bea töltött dagadója egyik húsvéti asztalról sem hiányozhat

Gáspár Bea klasszikus töltött dagadót készített, de a receptet megspékelte egy kis extra "adalékkal", hogy mégjobban passzoljon a húsvéti menüsorba.

A.E.

Gáspár Bea 2017-ben nyerte meg a Konyhafőnök VIP című műsort, főző- és sütőtudását azóta pedig már számos esetben megcsillogtatta. Bea asszony az elmúlt évek során négy szakácskönyvet is kiadott, gasztrobloggerkedik, emellett állandó szakácsa a Mindmegette stábjának. Ez utóbbi stúdiójában a húsvéti ünnepi asztal egyik sztárját, töltött dagadót készített, anyukája klasszikus receptjét pedig megspékelte egy kis extra hozzávalóval, hogy még húsvétibbá tegye a finomságot. 

Gáspár Bea töltött dagadójával garantált a siker húsvétkor
Gáspár Bea töltött dagadójával garantált a siker húsvétkor
Forrás: Mindmegette

Nézzük, milyen hozzávalók szükségesek Gáspár Bea húsvéti töltött dagadójához, amivel bárki számára garantált a siker:

  • 1 darab felszúrt sertésdagadó (kb. másfél kilogrammos)
  • 10 darab tojás
  • 4-5 darab zsemle
  • 1 fej vöröshagyma
  • zsiradék
  • 2 darab gomba
  • 20 dekagramm darált sertés hús
  • bors
  • 1 csokor friss petrezselyem zöld
  • őrölt fűszerpaprika
  • kakukkfű
  • 2-4 gerezd fokhagyma

Hogy pontosan hogyan kell elkészíteni ezt a finomságot, az alábbi receptvideóban lépésről lépésre megmutatja Bea asszony:

Korábban beszámoltunk róla, hogy Bea asszony a TV2 reggeli műsorában, a Mokkában vendégeskedett, ahol a húsvét jegyében elkészítette a Gáspár család kedvenc nyusziváró édességét, a fehércsokis répatortát

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!