Répatorta

2023.03.23. 18:44

Gáspáréknál nincs húsvét nyusziváró finomság nélkül, íme Gáspár Bea receptje

Gáspár Bea elárulta, hogy az ő családjukban milyen húsvéti szokásokat tartanak máig, közben pedig a család kedvenc húsvéti finomságát is elkészítette.

A.E.

Nem először tör borsot a kuktacelebek orra alá Gáspár Bea

Forrás: TV2

Gáspár Győző felesége hosszú évekkel ezelőtt csillogtatta meg főző- és sütőtudását, majd miután 2017-ben megnyerte a Konyhafőnök VIP című műsort, még magasabb szintre fejlesztette gasztronómiai ismereteit. Bea asszony az elmúlt évek során már négy szakácskönyvet is kiadott, gasztrobloggerkedik, állandó szakácsa a Mindmegette stábjának, emellett rendszeresen láthatjuk őt viszont különböző televízióműsorokban is a tűzhely mögött. 

A napokban a TV2 reggeli műsorában, a Mokkában vendégeskedett, ahol már a húsvét jegyében készítette el a Gáspár család kedvenc nyusziváró édességét, ami nem más, mint a fehércsokis répatorta. Kiderült ugyanis, hogy Gáspáréknál már körülbelül 10 éve nincs húsvét répatorta nélkül, emellett Gáspár Bea azt is elárulta, hogy ezt az ünnepet sokkal jobban szereti, mint a karácsonyt. 

Ahogy azt a Ripost is kiszúrta, Bea asszony és a két műsorvezető sütés közben arról is beszélgettek, hogy ez a különleges édesség nem rég került csak be a magyar köztudatba, hiszen ha répára gondol az ember azt sokkal inkább egy levesben képzeli el, mint egy desszertben. Bea elmondta, hogy húsvétkor persze náluk sem maradhat el az ikonikus füstölt sonka és a tojás, de emellett franciasaláta, burgonyasaláta és megannyi zöldség is megtalálható az ünnepi asztalon. Sőt, ha kapnak a faluban bárányt, akkor még abból is készül pár fogás, s mint kiderült, a böjtölés szokásával viszont hadilábon állnak...

Bea elmesélte, lányai is kacérkodnak a gondolattal, hogy édesanyjuk nyomdokaiba lépjenek. Bár Gáspár Evelin jelenleg a TV2 Akadémián tanul, de szeret és tud is főzni, kisebb lányuk, Gáspár Virág pedig a budapesti BKSZC Gundel Károly Vendéglátó és Turisztikai Technikumban szakácsnak tanul. Mióta a lányok kirepültek otthonról és csak ketten vannak Győzővel, Bea elmondta, hogy kicsit több idejük jut egymásra, mint korábban, ám hozzátette, jövőre már 50 évesek lesznek, így már annak is örülnének, ha bővülne egy unokával a család...

Íme Gáspár Bea fehércsokis répatortájának receptvideója:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!