Recept

2022.11.20. 09:07

Így készíti az egyik legnagyobb magyar klasszikust Gáspár Bea

Elhoztuk nektek Gáspár Bea egyszerűen elkészíthető csirkepörköltje receptjével, amivel tuti sikert lehet aratni a konyhában.

Nool

A háziasszony recepjei nagy népszerűségnek örvendenek, ezért ha még nincs ötletetek a vasárnapi ebédhez, hoztunk nektek egy klasszikus receptet Bea konyhájából. 

A csirkepörkölt nem mindenhol készül egyformán: van, aki bőrösen, sőt mindenféle aprólékkal együtt főzve készíti, s van aki szigorúan csak hagyma-pirospaprika-só hármasát alkalmazza, és olyanok is akadnak, akik bőségesen fűszerezik. Gáspár Bea megmutatja, az ő csirkepörköltje hogyan lesz extrapiros, a szaft extrakrémes, az íz pedig fenséges!

Hozzávalók:

  • 1/2 kg csirkecomb
  • 1/2 kg csontos csirkemell
  • 2 db paradicsom
  • 2 db kápia paprika
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 csokor zellerzöld
  • 2 ág kakukkfű
  • 2 ág rozmarink
  • bors
  • 4 tk pirospaprika
  • tejföl

A nokedlihez:

  • 50 dkg liszt
  • 1 db tojás
  • 2,5 dl víz
  • 1 tk só
  • 1-2 ek olaj

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!