Krimi

2024.03.27. 05:36

Csaknem kétszáz disznót lopott el a munkahelyéről egy férfi

A csaknem kétszáz disznó közül néhányat megtartott magának, a többit eladta.

MW

Forrás: Shutterstock

Fotó: Narong Khueankaew

Csaknem kétszáz, 25 és 50 kiló közötti sertést lopott el a munkahelyéről egy férfi Vésztőn – közölte a Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság kedden.

A police.hu oldalon azt írták, a férfi tavaly április utolsó napján és májusban egy hónap alatt nyolcmillió forint kárt okozott a munkaadójának.

Close-up,Of,A,Pig,Playing,In,A,Play,Yard,,Thailand
Csaknem kétszáz disznót lopott el, a legtöbb állatot eladta
Fotó: chadin0 / Forrás:  Shutterstock

Csaknem kétszáz disznót lopott el munkahelyéről egy férfi

Magának tizenöt sertést tartott meg, azokat több fordulóval, az elektromos kerékpárjára gumipókkal rögzített ládában vitte haza. 

Emellett el is adott az állatokból egy mezőgyáni, valamint két vésztői férfinak, és az egyik közösségi oldal piacterén is hirdette a szerzeményeit.

A vevők rendszerint éjszaka mentek a telephelyhez, az állatgondozó a kerítésen át adta ki nekik a jószágokat, így ők is tisztában voltak azzal, hogy a disznók lopottak.

A Szeghalmi Rendőrkapitányság az állatgondozót sikkasztás, a vásárlókat pedig pénzmosás bűntett elkövetésével gyanúsítja. A büntetőeljárás iratait továbbították az ügyészségre – közölték.

Borítókép: illusztráció

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában