Bulvár-celeb

2023.12.24. 14:12

Ezek a karácsonyi babonák segítenek, hogy sikeresen induljon a következő esztendő

Ha kíváncsi arra, hogy őseink mit tanácsolnának az ünnepi időszakra, tippjeinkkel felkészülhet egy sikerekben gazdag új évre.

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Fotó: Roman Samborskyi

Számos népi hiedelem és hagyomány fűződik ahhoz, hogy mit tegyünk karácsonykor és mit érdemes elkerülnünk ahhoz, hogy jövőre szerencsések legyünk - írja a Fanny magazin cikke alapján a Bors.

Ne dobjuk ki a sikert!

A vendégsereg érkezése előtt már érdemes kitakarítanunk, ugyanis ha a szemét kivitele karácsony estére marad, akkor azzal együtt a szerencsét és a gazdagságot is kidobhatjuk! Ekkor már mosni és teregetni sem szabad a hiedelmek szerint, az ugyanis balszerencsét hozhat.

Maradjon az ételből!

Az ünnepi fogásokból hagyjunk valamennyit asztalon, illetve a tányérunkon! A hiedelmek szerint, ha így teszünk, jövőre is mindig lesz bőséges étel a család számára.

Páros szám az asztalon

Amikor ünnepi fogásokkal várjuk a vendégeket, megannyi dologra odafigyelünk. Például arra is érdemes ügyelnünk, hogy páros számú legyen a teríték. A páratlan ugyanis a hiedelmek szerint balszerencsét hoz.

Szabad a csók!

Ismert szokás a fagyöngy alatt állva megcsókolni a párunkat, azért, hogy beteljesedjen a szerelmünk. Azonban a növény nem csak kapcsolatok terén segíthet. Piros szalaggal átkötve megóvja a családot a negatív energiáktól, ha az otthonunk bejárata fölé akasztjuk.

Öltözzünk csinosan!

A karácsonyi időszakban érdemes szép ruhát viselni, ez ugyanis szépséget és békességet hozhat a családba. Az azonban lényeges, hogy ne vegyünk újat, ez ugyanis balszerencsét jelezhet a következő évre nézve!

Díszítsük fényesen a fát!

Nagy gondot fordíthatunk a megfelelő dekoráció kiválasztására a karácsonyfa díszítésénél, hiszen ma már számtalan különféle típus közül válogathatunk. Ha azonban hűek akarunk maradni a hagyományokhoz, érdemes odafigyelni arra, hogy minden dísz sima felületű és fényes legyen, hiszen a régi szokások alapján ezeken tükröződik a boldogság és a jólét.

A teljes listát IDE KATTINTVA érheti el!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában