Katar 2022

2022.12.16. 20:53

Erre senki nem számított: pesszimistán nyilatkozott a meglepetéscsapat kapitánya

Noha Marokkó már most minden idők legjobb afrikai eredményét érte el a katari labdarúgó-világbajnokságon, a bronzmeccsre készülő együttes szövetségi kapitánya csalódottan kezdte a sajtótájékoztatóját.

Nool

Walid Regragui csalódott, amiért nem tudják megnyerni a vb-t

Forrás: MTI/AP

Fotó: Manu Fernández

Walid Regragui úgy véli, a Horvátország elleni szombati találkozó, mint harmadik helyért játszott mérkőzés a legrosszabb meccs egy világbajnokságon, amin sajnos nekik is játszaniuk kell – írja az Origo.

– Nyilvánvalóan szerettük volna, ha a dolgok másképp alakulnak és ha a döntőben szerepelnénk, de van egy harmadik hely, amiért játszanunk kell. Dobogósok akarunk lenni, a harmadik hely jó lenne az imázsunknak – mondta a 47 éves szakember. –
Azonban még ha meg is nyerjük a holnapi meccset, akkor sem fogjuk tudni elfelejteni, hogy nem jutottunk el a döntőbe, és nem tudjuk megnyerni a világbajnokságot. Nem szombaton, hanem vasárnap szerettünk volna játszani – tette hozzá.

– Egyébként legyünk pozitívak, a játékosaimtól is ezt kérem, elvégre ez lesz a hetedik vb-meccsünk. Ha azt mondták volna bármelyik marokkóinak, hogy december 17-én még mindig a dohai világbajnokságon játszanak, szerintem büszkén és boldogan rábólintottak volna. Eddig húsz év alatt jutott hat vb-meccs, most pedig már itt sorozatban hat mérkőzést játszottunk. Ez felbecsülhetetlen, mert tapasztalatban is rengeteget nyertünk – folytatta Walid Regragui.

A szakember arról is beszélt, hogy aggasztja Luka Modric különleges motivációja a szombati meccsre, mivel várhatóan ez lesz a 37 éves horvát középpályás utolsó vb-mérkőzése, ami akár a válogatottbeli visszavonulását is kiválthatja.
– Ő a világ egyik legjobb játékosa. Versenyző, harcos, és tudom, hogy stílusosan akarja majd befejezni a világbajnokságot – nyilatkozott a csapatkapitány.

Minden, ami katari foci-világbajnokság: kattints és kövesd híreinket

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!