2017.10.31. 20:45
Ezekkel helyettesítheti a kristálycukrot
Összegyűjtöttük a leggyakoribb természetes édességpótlókat és mindazt, amit érdemes tudni róluk.
Az édesség szeretete belénk van kódolva, hiszen a cukor az agyunknak olyan, mint valami doppingszer, nem véletlen, hogy a lecke fölött görnyedő csemeténknek is szőlőcukorral szeretnénk megkönnyíteni a tanulását.
A cukrot a legtöbb ember szereti, az viszont már egyáltalán nem mindegy, mennyit fogyasztunk belőle. Az orvostudomány ugyanis ma már tisztában van azzal, hogy a cukorfogyasztás mértéke és a cukorbetegség (diabétesz) egymással egyenesen arányos, magyarán minél több cukrot eszik valaki, annál nagyobb eséllyel alakul ki előbb-utóbb vércukor problémája.
Az édesség azonban nem a cukortól kezdődik és nem is ott ér véget, hiszen számos hasonló dolog van, ami ugyanolyan kiváló a célra, mint a jól megszokott hófehér kristálycukor.
Bár a hagyományos kristálycukor sem ördögtől való, ám ha mégis úgy dönt, hogy valamelyik természetes (vagy netán mesterséges) társával édesítené inkább az ételét, most már tudja, melyiket érdemes inkább választani.
Borítókép: PhotoMediaGroup/Shutterstock