szavazás

2019.09.25. 13:50

Nógrád hat városában 16 polgármesterjelölt küzd meg a voksokért

Nógrád megyében több mint háromszáz polgármesterjelölt nevét rögzítették, a hat városunkban összesen 16 név közül választhat majd a lakosság településvezetőt.

Palchuber Kinga

Ürítik az urnát: az októberi választások tétje az önkormányzati vezetők megválasztása

Forrás: NMH

Salgótarjánban sincs teljes összefogás az ellenzék részéről, bár a „Salgótarján, szeretem!” egyesületről ezt kommunikálják. Az egyesületben Fekete Zsolt, Salgótarján jelenlegi MSZP-s polgármestere mögé a Gyurcsány Ferenc vezette DK mellett az MSZP, a Párbeszéd, a Jobbik, a Momentum, az LMP és a Tarjáni Városlakó Egyesület sorakozott fel. A Munkáspárt és a Mi hazánk Mozgalom is külön jelöltet indított, előbbi Nagy Attilát, utóbbi Egyedi Norbertet küldi harcba. A Fidesz–KDNP pártszövetség színeiben Szabó Csaba méreti meg magát, aki programja szerint a biztonság, a bizalom és a bátorság útján haladva, egy élhetőbb Salgótarjánért szeretne munkálkodni, és ehhez komoly kormányzati segítségre számíthat.

Ürítik az urnát: az októberi választások tétje az önkormányzati vezetők megválasztása
Fotó: NMH

Bátonyterenyén a jelenlegi Fidesz–KDNP-s városvezető, Nagy-Majdon József ellen ketten veszik fel a kesztyűt októberben. A kormánypárti polgármester immár 2010 óta egyengeti a települést, amely az önkormányzat nyertes pályázatainak köszönhetően folyamatosan fejlődik. Egyik ellenfele, Cseresznyés István augusztusban közösségi oldalán jelentette be: Bátonyterenyén az ellenzéki pártok közös jelöltekkel indulnak az őszi választáson. Ehhez képest Cseresznyést a Jobbik, az LMP, a DK, a Momentum és a Mindenki Magyarországa Mozgalom támogatja, a városi MSZP nem vesz részt a társulásban, igaz, önálló jelöltet nem indítanak. Nagy-Majdon József másik ellenfele az Európai Baloldal és a Bátonyterenyei Polgárokért Egyesülete által versenybe küldött Várszegi István lesz.

Pásztón tavaly időközi választás volt, mivel a fideszes többségű képviselő-testület áprilisban feloszlatta magát, mert a kormánypárti tagok úgy látták: Dömsödi Gábor vezetési attitűdje akadályokat gördít a közös munka elé. Ekkor a Fidesz–KDNP színeiben induló Farkas Attila győzött. Idén sokáig mentek a találgatások, vajon Dömsödi újból indul-e városvezetőnek? Augusztus közepén a volt tévés saját közösségi oldalán egy videóban jelentette be: a Varázsvölgy Egyesület képviseletében méreti meg magát Farkassal. Az egyesület tagjai Dömsödi Gábor régi barátai, akik korábban is segítették már munkáját.

Balassagyarmaton Medvácz Lajos 13 év sikeres városvezetés után nyugdíjba vonul, így a választásra a helyi Fidesz egyhangúan az eddig alpolgármesterként dolgozó Csach Gábort nevezte meg polgármesterjelöltjének.

Ellenfele a Szövetség a Balassagyarmatiakért Egyesület képviseletében induló Gyenes Szilárd lesz.

Rétságon Hegedűs Ferenc polgármester már korábban bejelentette, hogy nem jelölteti magát az októberi választásokon. Hónapokkal ezelőtt egyértelművé tette, hogy képviselőtársát, Varga Dávidot támogatja, illetve egyéni képviselőként pályázik a testületi tagságra. A kormánypárti polgármesterjelölt ellenfele a független Mezőfi Zoltán lesz.

Szécsényben a kormánypártok Varga Bélát, a A Nógrád Megyei Regionális Vállalkozásfejlesztési Alapítvány ügyvezető igazgatóját indítja polgármesterjelöltként. Stayer László jelenlegi polgármester nem nyugodott bele ebbe a döntésbe, ezért elindul függetlenként. A harmadik jelölt Csukáné Szerémy Andrea a „Tegyünk a szécsényiekért!” Egyesület színeiben várja a szavazatokat. Ő tavaly az országgyűlési választáson is indult, ám akkor veszített a fideszes jelölttel szemben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!