Jegyzet

2017.11.08. 13:12

Szerepek és díványok

Lakatos Katalin

Amerikában egy producert, itthon két színházi ikont vádolnak szexuális zaklatással. Egyre több a megszólaló az ügyekben, sőt a közösségi oldalakon nők milliói jelzik az >ÉnIs< (#MeToo) kiírással, hogy életükben őket is érte már zaklatás. A magam részéről nem lepődtem meg az esetek hallatán, mert szerintem amióta ember él a földön, ez a probléma sajnos létezik. A vezetők egy része nemtől függetlenül visszaél a hatalmával.

Elvonatkoztatva a most megismert molesztálások történeteitől, elgondolkodtam azon, hogy én mit tennék hasonló helyzetben vagy mit tanítok majd ezzel kapcsolatban a gyermekeimnek. Megéltem már sok mindent, nyilvánvalóan bátrabb vagyok, kiállok magamért és érettebben is gondolkodom, mint azok a pályakezdők, akiket az említett nagy halak molesztáltak. Ezért a véleményem az, hogy másra nem, de arra jó ez a szörnyű botrány, hogy tanuljon a sztorikból mindenki!

A tanulság az, hogy az ilyen közeledéskor azonnal nemet kell mondani. Aki tehetséges a szakmájában, az előbb-utóbb úgyis érvényesülni fog, kitartással és türelemmel célba ér. De hogy nálam sokkal hitelesebb személy is felhívja erre a figyelmet, álljon itt a csodálatos Meryl Streeptől egy idézet: „Bármit megtehetsz, ha igazán elhatározod magad! Ha lusta vagy, akkor elbuksz. De ha tényleg elhatározod és megküzdesz érte, akkor bármit elérhetsz.” És ehhez nincs szükség díványokra.

 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!