vezetőedző

2019.11.05. 08:11

Mourinho, Allegri és Rangnick neve is felröppent a Bayern Münchennél

Karl-Heinz Rummenigge vezérigazgató nem kívánt a híresztelésekre reagálni.

FILED - 04 November 2019, Bavaria, Munich: KOMBO - Who will be the new coach of FC Bayern Munich? After the end of coach Niko Kovac the future solution of the German soccer record champion is discussed. Ten possible candidates for the Kovac succession: Top l-r: Erik Ten Hag, Ralf Rangnic, Massimiliano Allegri, Jose Mourinho, Xabi Alonso. Below l-r: Mark van Bommel, Arsene Wenger, Miroslav Klose, Mauricio Pochettino, Jupp Heynckes. Photo: --/dpa

Forrás: AFP / DPA / dpa Picture-Alliance

Fotó: dpa Picture-Alliance/AFP

Több világhírű tréner neve is felröppent a Bayern Münchennél, miután a labdarúgóklub vasárnap közös megegyezéssel szerződést bontott Niko Kovac vezetőedzővel.

A német sajtó a lehetséges utódok közül a Manchester Unitedtől tavaly decemberben menesztett portugál Jose Mourinhót, a Juventustól nyáron távozott olasz Massimiliano Allegrit, az elmúlt szezon végén az RB Leipziget elhagyó német Ralf Rangnickot és a holland Erik ten Hagot nevesítette, aki korábban már dolgozott a Bayern második csapatával.

Karl-Heinz Rummenigge vezérigazgató nem kívánt a híresztelésekre reagálni, azt viszont leszögezte, hogy az új trénernek szüksége lesz mindarra, ami Kovacból hiányzott, azaz a taktikai jártasságra és a meghatározó játékosok támogatására.

A klub elöljárója beszélt a Hans Flick megbízott vezetőedzővel szemben támasztott elvárásokról is. Szerdán az Olimpiakosz elleni Bajnokok Ligája-csoportmérkőzésen és szombaton a Borussia Dortmund elleni bajnoki rangadón ugyanis Kovac eddigi segítője irányítja a csapatot.

„A közelmúltbeli eredmények nem feleltek meg az elvásároknak. A BL és a Bundesliga következő fordulójában egyértelműen győzni kell” – közölte Rummenigge.

A Németországban született, horvát Kovac tavaly nyáron vette át a Bayern irányítását. Azóta a müncheniek egy-egy alkalommal megnyerték a Bundesligát, a Német Kupát és a német szuperkupát is, a Bajnokok Ligája előző idényében viszont már a nyolcaddöntőben búcsúztak a későbbi győztes Liverpool ellen. A mostani szezon eddigi részében csupán három tétmeccset veszített a Bayern: a hazai szuperkupáért vívott mérkőzésen 2-0-ra kapott ki a Borussia Dortmundtól augusztusban, illetve a bajnokságban október elején 2-1-re alulmaradt a Hoffenheimmel szemben, szombaton pedig 5-1-re vereséget szenvedett az Eintracht Frankfurttól.

Forrás: MTI

Borítókép: akit lehet, hírbe hoztak a müncheniekkel

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában