19°
25°
15°

Érmeket szereztek a nógrádi versenyzők

Felsőtárkányban igen enyhe időben rendezte meg vasárnap az Egri Spartacus SE az országos tárkányi hegyifutóverseny II. fordulóját, mely ezúttal szlovák és francia futókkal nemzetközivé vált.

A ­háromfordulós országos versenysorozat második állomásán ezúttal rekordszámú, 164 fő állt rajthoz. A futók ezúttal életkoruktól függően saját választásuk alapján, 1-2 és 4 körös versenyben dönthették el egymást közt a helyezések sorsát. Egy kör a sportpálya alsó sarkától indulva a Várhegy oldalában a Kőbánya mellett kiszalagozott erdei utakon 4,9 km távot jelentett a futók számára, akiknek mindezek mellett még 140 méter szintkülönbséget is (körönként) le kellett küzdeniük. A versenyen a nógrádiak közül a Salgótarjáni Dornyay tájfutó ikerpárosa, Mag Viktória és Mag Fruzsina, valamint a HUFEZE-Pásztó SE-től Kormos Maja, Kormos Dániel és Zentai József az egykörös versenyben mérettette meg magát. A tömegrajtos verseny futóit 4 km-ig, igen jól futható, enyhén köves terep fogadta, majd a körös penzum hátralévő, közel egy kilométeres szakasza az igen sáros vizes, mocsaras területével már komoly fizikai erőpróba elé állította a résztvevőket. A nógrádi futók közül az első fordulóban, abszolútban és korosztályában is fölényes győzelmet elért Mag Viktória ezúttal 15 másodperccel megjavítva egyéni csúcsát (új korosztályos pályacsúcs ) a 15-18 éves lányok versenyszámában ezúttal sem talált legyőzőre. Mögötte második helyen Mag Fruzsina érkezett célba. A kettős korosztályos Dornyay-győzelem mellett Kormos Maja a 14 év alattiak küzdelmében a harmadik helyezést szerezte meg. Édesapja, Kormos Dániel­ a szenior 35 évesek mezőnyében az előkelő 8. helyen, még az idősebb 50 éven felülieknél Zentai József a 6. helyen ért célba.

Az összetett verseny eredményeinek kihirdetése, díjazása február 4-én, vasárnap a III. forduló zárását köve­tően lesz.
A versenyt megelőző napon, Kiskunhalason zárult a Magyar Tájékozódási Futó Szövetség hétközi nyílt korosztályos válogatott kerettagok edzőtáborozása, felmérő versenye. Megyénkből a Sramkó Tibor által vezetett Salgótarjáni Dornyay SE is képviseltette magát. A felmérő versenyeken a legfiatalabbaknál a januártól serdülőválogatott kerettagságot szerzett Mag Viktória teljesítménye érdemel kiemelést. Mellette az egyesületet Mag Fruzsina, Nagy Szilvia és Tóth Ábel képviselte.

A hegyifutóverseny eredményei
II. forduló. Táv: 4,9 km. 14 év alatti lányok: 1. Szendi Zsófia (Egri Triatlon Klub) 29:05 perc, 2. Vöröss Luca (Egri Spartacus) 29:38, 3. Kormos Maja (HUFEZE-Pásztó) 30:54. 15-18 éves lányok: 1. Mag Viktória (Salgótarjáni Dornyay) 21:37 (új korosztályos pályacsúcs), 2. Mag Fruzsina (Salgótarjáni Dornyay) 22:24, 3. Pintér Eszter (Egri Spartacus) 29:37. Szenior férfiak, 35 évtől felfelé: 1. Ludányi László (Egri Triatlon Klub) 23:24 … 8. Kormos Dániel (HUFEZE-Pásztó) 30:55. Szenior férfiak, 50 évtől felfelé : 1. Weiner Csaba (Eger) 23:17 …. 6. Zentai József
(HUFEZE-Pásztó) 32:52.

Kiemelt fotónkon: Felsőtárkányban százhatvannégy versenyző futó vágott neki a kijelölt hegyifutóverseny-pályának Fotó: Lenner Teréz

 

Hozzászólások