közlekedés

2021.09.18. 13:00

Megyeszerte csúszóssá válik az út a lehulló falevelektől

Az ősz veszélyeire figyelmeztette a sofőröket szerdán kiadott közleményében a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság.

F. O.

Mint írták, bár a nappali hőmérséklet még a nyári hónapokat idézi, de az éjszakák már hűvösek, és reggel gyakran tíz Celsius-fok alá süllyed a hőmérő higanyszála. A lehulló falevelek is előre jelzik az ősz beköszöntét, amelyek miatt csúszóssá válhatnak az útfelületek.

A hűvösebb reggelek velejárója a köd, ami leggyakrabban az alacsonyabban fekvő helyeken, a dombok környékén fordul elő. Ilyen viszonyok között már kisebb távolság esetén is távolabbinak látszanak a járművek és nem lehet jól megbecsülni a sebességüket.

A rendőrség javasolja a követési távolság növelését, hogy ha kell, bármikor biztonságosan meg lehessen állni. A bepárásodott szélvédőre és a visszapillantó tükrökre is érdemes figyelni és biztosítani a zavartalan kilátást.

A gépjárműveket ajánlatos alaposan átnézni, megvizsgálva minden biztonsági berendezést és tartozékot. Az őszi közlekedés fontos kelléke lehet a jól működő világítás, amit – a nyári időhöz képest – gyakrabban használnak az autósok, mert ilyenkor korábban sötétedik. A nem elhasználódott ablaktörlő, a megfelelő ablakmosó folyadék és a páramentesítő is az autósok segítségére lehet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!