Megvitatták

2022.10.17. 11:05

A kormányt kritizálták gyűlésükön a nógrádi szocialisták

Küldöttgyűlésen vitatta meg szervezetük és hazánk aktuális kérdéseit az MSZP Nógrád megyei szervezete a napokban.

Nool

A gyűlésről kiadott és szerkesztőségünknek is megküldött közleményben hangsúlyozzák, hogy Nógrád a legtöbb társadalmi és gazdasági mutatóban sereghajtó a megyék sorában, és ennek kapcsán a kormány felelősségét feszegetik.

– Az eddigi kormányok közül a Fidesz-KDNP kormányoknak lett volna legnagyobb esélye arra, hogy az országos átlag szintjére emelje megyénket, hiszen 12 évi kétharmados felhatalmazással, ebből legalább kilenc év külső gazdasági aranykorral, nagy összegű uniós fejlesztési pénzzel rendelkeztek – írták a szocialisták közleményükben.

Hozzátették: megdöbbentő számukra, hogy a felzárkóztató területfejlesztésnek nem látják az eredményét. A megye lakossága ugyanis egyre fogy, az elöregedő népesség egészségi állapota romlik, a megye felemelkedésének zálogát jelentő képzett fiatalok növekvő számban vándorolnak el. Ebben a helyzetben érte a megyét az újabb gazdasági, társadalmi, megélhetési válság.

A MSZP közleményében javaslatokat is megfogalmazott. Egyebek mellett azt, hogy el kellene törölni az alapélelmiszerek áfáját; a rezsistop keretében 12 forintért kellene adni a paksi áramot; és hogy országos szigetelési programot kellene indítani.

– Meggyőződésünk, hogy egy helyesen, társadalmi összefogással történő válságkezelés segíti hazánk kilábalását a válságból. Ez lehet az alapja annak, hogy Nógrád megye végre előre menjen… – zárták közleményüket a szocialisták.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!