Törés

2022.10.03. 13:56

Kelet-nógrádi Fidesz: a szocialisták „hülyére vették” a tarjáni embereket

A Fidesz kelet-nógrádi szervezete hétfőn Facebook-posztban kommentálta, hogy a salgótarjáni városvezetéssel korábban szoros kapcsolatot ápoló Ujhelyi István kilép az MSZP-ből. Az EP-képviselő távozását azzal indokolta a minap: „valami összeragaszthatatlanul eltört”.

Nool

Fekete és Ujhelyi egy korábbi kampányrendezvényen

Forrás: Fidesz Kelet-Nógrád Facebook-oldal

Mint arról már beszámoltunk, Ujhelyi István EP-képviselő a közösségi oldalán közölte a napokban, hogy távozik a Magyar Szocialista Párt soraiból. Nem ő az első, aki hátat fordít az MSZP-nek: az elmúlt években otthagyta őket többek között Szanyi Tibor, Botka László, Kiss László, Szaniszló Sándor, Molnár Gyula és Szakács László is. A korábbi botrányok után úgy fest, hogy Ujhelyi és az MSZP szakítása sem zajlik majd békésen, a párt ugyanis vasárnap közölte, felszólították a politikust, hogy „rendezze a szocialista párt felé az elmúlt években felhalmozott jelentős tartozását”, illetve kérték, hogy adja vissza EP-képviselői mandátumát, amelyet a „Magyar Szocialista Párttól kapott”. 

Megvezették a hiszékeny embereket 

Hétfő reggeli Facebook-bejegyzésében a Fidesz kelet-nógrádi szervezete az újabb szocialista botrány salgótarjáni vonatkozásaira világított rá. 

„Ujhelyi és Fekete hülyére vette a salgótarjániakat. Lehet úgy is mondani, hogy becsapták, szándékosan megtévesztették, megvezették és befolyásolták a hiszékeny embereket” – kezdték a posztot. Emlékeztettek: „Ujhelyi már Dóra Ottó kampányában itt volt, akkor is ígért mindent, de semmit sem teljesített. Majd megjelent kétszer is Salgótarjánban Fekete kampányában, illetve minimum kétszer vendégül látta az adófizetők pénzéből a salgótarjáni polgármestert Brüsszelben.” 

A helyi Fidesz szerint Ujhelyi és Fekete Zsolt „közös fellépései” arról szóltak, hogy mit intéznek majd a városnak az unióban és majd „dőlni fog a pénz” Salgótarjánba. A bejegyzés így folytatódik: „Ebből sem lett semmi. Feketéék gyakorlatilag becsapták az embereket, hazudtak. Miután Fekete már korábban távozott, vagy felfüggesztette tagságát, Ujhelyi pedig most távozik az MSZP-ből, így a szocialista ígéretek köddé válnak.” 

Sok ígéret, szép szavak – de hol vannak az eredmények? 

A két szocialista politikus, Fekete Zsolt és Ujhelyi István szoros kapcsolatáról a polgármester korábbi Facebook-bejegyzései is tanúskodnak. 

Közös kampány 2016-ban
Forrás: Fekete Zsolt Facebook-oldala 

2016. február 18-án például arról posztolt Fekete Zsolt, hogy „Ujhelyi István európai parlamenti képviselővel folytattuk a kampányolást először a könyvtárban, majd az Aranykor Nyugdíjas Klubban, ahol farsangi mulatságon vettünk részt”. Mint a polgármester fogalmazott, Ujhelyi „pontosan tudja, hogy egy város fejlődése nem a polgármester színétől függ, hanem attól, hogy egy település vezetése hogyan tud élni a lehetőségekkel, hogyan tud összefogni a városért”. 

Brüsszeli látogatás és nagy ígéretek 2018-ból
Forrás: Fekete Zsolt Facebook-oldala 

Négy éve, 2018 novemberében Brüsszelből jelentkezett a szocialista polgármester, ahová – több kollégájával együtt – Ujhelyi meghívására utazott el. Azt írta az utazásról: „Az ok, amiért jöttünk, hogy közvetlen európai uniós pályázati, fejlesztési lehetőségekről tárgyaljunk városunk, Salgótarján jövőjének érdekében. Ma találkozunk az Európai Parlament Regionális fejlesztési bizottságának képviselőjével, majd a Régiók Bizottságának főtitkárával, és holnap is hasonló programjaink lesznek. Vannak, akik hazugságok gyártásával töltik az idejüket, mi pedig inkább tesszük a dolgunkat Salgótarjánért.” 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában