Ellenőrzés

2022.08.28. 12:48

Nógrád megyei kifőzdékben és falatozókban vizsgálódik augusztus utolsó hetében a NAV

Az adóellenőrök a megye számos pontján felbukkanhatnak majd.

Nool

Borítóképünk illusztráció!

Forrás: Pexels

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Nógrád Megyei Adó- és Vámigazgatósága augusztus 29. és szeptember 2. között Nógrád megye számos területén tervez helyszíni ellenőrzéseket – tájékoztatták közleményükben hírportálunkat. Mint kiderült, augusztus 29-én a Balassagyarmati járás, kedden a Salgótarjáni járás, szerdán a Bátonyterenyei járás kerül célkeresztbe, szeptember 1-jén a Rétsági járás, 2-án, pénteken pedig Pásztói járás szerepel a tervben.

– A revizorok az alkalmazottak bejelentését, a forgalmazott áruk eredetét, a számla- és nyugtaadást, valamint az online pénztárgép használatának szabályszerűségét vizsgálják a kifőzdékben és a falatozókban. Az online pénztárgépekhez kapcsolódóan ellenőrzik továbbá a tényleges és a bizonylatolt készpénzkészlet egyezőségét, illetőleg a megfelelő áfakulcs használatát – áll a tájékoztatóban. Hozzátették ugyanakkor azt is, hogy a terven felül az adóellenőrök a hét valamennyi napján a megye egyéb területein is végezhetnek vizsgálatokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!