Felmelegedés

2022.07.12. 15:00

Drámaian változik az időjárás: ismét érkezik a kánikula Nógrádba is

Tovább melegszik az időjárás az elkövetkezendő napokban szűkebb hazánkban is.

Nagy Orsolya

Forrás: Archív fotó

Páll Márton, az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa portálunknak elmondta: szerdán még átlag körüli hőmérséklet lesz, 28 Celsius-fokkal, csapadék nélkül, azonban a kora reggeli órákban mindössze 8 fokra lehet számítani. Ugyanez igaz lesz a csütörtöki napra is, de akkor már 30 fok is lehet majd.

– Pénteken egy gyenge hidegfront érkezik, amelynek köszönhetően erőteljes gomolyfelhő képződés lehet csapadékkal. Akár heves záporok és zivatarok is előfordulhatnak erős széllökésekkel. A hétvégére viszont újból napsütés várható, 27-33 Celsius-fokkal szombaton és vasárnap egyaránt. Bár kánikula lesz, de nem olyan erőteljes, mint a közelmúltban volt. Éjszaka is fokozatosan melegszik majd a hőmérséklet, amely 14 Celsius-fok körül fog mozogni – közölte Páll Márton.

Hozzátette: jövő hét első felében szintén felmelegedés várható és alapvetően csapadékmentes napokra lehet majd számítani. Az időjárás pedig kedvezni fog a polleneknek, így az allergiások még egy ideig nem lélegezhetnek fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!