Korszerűsítés

2022.05.26. 22:03

Modernizálhatják az ecsegi iskola épületét

A község önkormányzata sikeresen szerepelt a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Pluszban. Az iskola épületének felújítására mintegy 200 millió forintot nyertek.

G. E.

Az összegből a felső tagozatos diákoknak, a napközinek és a tornateremnek helyet adó ingatlant korszerűsítik. A felújítás során szigetelik az épületet, kicserélik a nyílászárókat és a fűtési rendszert is modernizálják. 

– Emellett a vízelvezető árokrendszer újabb szakaszának rendbetételére további 154 millió forintot kaptunk, amelynek segítségével a Béke út mentén korszerűsödik az árokrendszer – tájékoztatott Moravcsik Ferenc, a település polgármestere, hozzátéve: – Egy korábbi programban a Dózsa György, a Petőfi és a Rákóczi út mellett található árkokat modernizáltuk. 

Moravcsik Ferenc arról is beszámolt, hogy két támogatási kérelmük még elbírálásra vár. Belterületi utak felújítására is pályáztak, ezen kívül az egykori idősek otthonának belső korszerűsítését is megvalósítanák. 

Az ingatlan, szintén a fenti programban, kívülről már megújult. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!