Támogatás

2022.02.15. 21:00

Mentőeszközöket szerezhettek be az Ipoly-völgyi Különleges Mentők

A Magyar Falu Program Falusi Civil Alap támogatásának köszönhetően két felszerelt mentőhátizsákkal gazdagodtak az Ipoly-völgyi Különleges Mentők a kö­zelmúltban – adta hírül közösségi oldalán az egyesület.

G. E.

Mint arról beszámoltak, a táskákban többek között vérnyomásmérő, vércukorszintmérő, váladékleszívó, véroxigénszint-mérő, izolációs fólia, végtagrögzítő sínek, illetve újraélesztéshez és sebellátáshoz szükséges eszközök találhatóak. A bejegyzésből az is kiderült, hogy a hátizsákoknak köszönhetően a mentőegyesület újabb gépkocsijait tudják egészségügyi felszereléssel ellátni. Ezek szakszerű kezelésére mentőtiszt és mentőápoló tagtársaik mellett a tűzoltási és műszaki mentési, alpintechnikai mentési és vízi mentési tevékenységet végző tagjaikat is felkészítik majd. 
A Magyar Falu Programban a Falusi és a Városi Civil Alap nyújt támogatási lehetőséget a civil szervezeteknek, továbbá a Nemzeti Együttműködési Alapból is forrásokhoz juthatnak. Tavaly szűkebb hazánk egyesületei 408 millió forintot könyvelhettek el.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!