Előadás

2022.02.06. 15:00

Dallal, tánccal, zenével köszöntötték az évet a szécsényi múzeumban

Zenei műsorral köszöntötték az évet a szécsényi Kubinyi Ferenc Múzeumban nemrégiben az Erkel Ferenc Vegyeskar, a helyi Gyermekkórus, a Vissi ’d Arte Művészeti Együttes, valamint fiatal zongoristák és a Derűs Asszonyok Nyugdíjas Klub tagjai közreműködésével.

Sz. F.

Az Erkel Ferenc Vegyeskar és a Gyermekkórus is fellépett a rendezvényen

Forrás: Sz.F./NMH

– Hatalmas örömünkre szolgál, hogy ismét újévi koncertet rendezhettünk – mondta Kiss Gabriella, a műsor szóvivője. 

Társa, Jambrik Zsolt hozzáfűzte: – Az elhangzó művekben pozitív gondolatokat és érzelmeket igyekszünk közvetíteni, ezzel is hozzájárulva 2022 jó indulásához. 

A művek felcsendülése előtt Stayer László, a város polgármestere köszöntötte a múzeum dísztermét zsúfolásig megtöltő közönséget. Azt mondta: legyen az év fontos üzenete, hogy megbecsüljük, tiszteljük embertársainkat. 

Nyitányként az Erkel Ferenc Vegyeskar és a Városi Gyermekkar közös előadásában Mozart: Bűvös csengettyű dala csendült fel, ami az emberek közötti egyetértést, békét hirdeti. A kórust Lévárdi Beáta vezényelte, zongorán közreműködött Franka Beáta. A felnőtt énekesek színvonalas műsorát követően Chomát Dalibor, Demeter Mózes és Sánta Dániel zongorajátéka színesítette. Az opera- és operettvilág, valamint a magyar zeneirodalom gyöngyszemei Jambrik Zsolt, Varga Ivett, Lengyel Judit tolmácsolásában csendültek fel. 

A finálé előtt Dr. Limbacher Gábor, a múzeum igazgatója mondta el gondolatait az idei évről. A fináléban a vegyeskar két dalát követően a Bunder Irén vezette Derűs Asszonyok Nyugdíjas Klub ének és tánccsoportja lépett fel. A két kórus fényes Szabolcs ismert dalával szórakoztatta a közönséget, majd az asszonykórus tánca zárta az Újévi koncertet. Az állófogadáson Magyar Gergely ferences házfőnökhelyettes mondott pohárköszöntőt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!