Közlekedés, láthatóság

2022.02.05. 15:00

Balesetmegelőzésről tartottak előadást a rendőrök a somoskőújfalui ovisoknak

Játékos foglalkozást tartottak a rendőrök a napokban a Somoskőújfalui Gesztenyekert Óvoda kis óvodásai részére.

Nool

A Petőfi Sándor Művelődési Házban megtartott előadáson Bárnai Kinga rendőr őrnagy, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság balesetmegelőzési előadója és Vojtkovszky Attila senior rendőr főtörzszászlós, a Salgótarjáni Rendőrkapitányság munkatársa a láthatóság témaköréről és a kerékpáros közlekedés szabályairól meséltek a gyerekeknek.

A rendőrök megmutatták a gyerekeknek, hogy hogyan kell jól láthatóvá tenni magukat a közlekedésük során. A szemléltetéshez használt eszközöket a gyerekek meg is kapták ajándékba a rendőröktől a foglalkozások végén. Az előadást követően a szakemberek a helyszínen felépített KRESZ pályán gyakorolták a gyerekekkel a kijelölt gyalogos-átkelőhelyen való szabályos és biztonságos áthaladást, valamint a közlekedési jelzőlámpa jelzéseinek jelentését. A kerékpáros közlekedéssel kapcsolatban a kerékpár kötelező felszereléseit is bemutatták a gyerekeknek és el is magyarázták azok meglétének fontosságát.

A rendőrség már egészen kicsi kortól kezdődően fontosnak tartja a gyermekek közlekedésre nevelését, hiszen az ilyen foglalkozások az évek folyamán egymásra épülve később egy tudatosabb közlekedési kultúra megteremtését feltételezik majd a résztvevőknél.

A gyermekek az előadás végén egy szolgálati járművet is megtekinthettek.

Forrás: Police.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!