programok

2021.11.01. 21:00

Visszatért az élet a rimóci közösségi házba

A pandémia miatt elmaradtak a betervezett programok a rimóci Dr. Manga János Közösségi Házban, de már kezd visszatérni az élet a ház falai közé.

Sz. F.

Az intézmény fiatal vezetője, Percze Roberta a kö­zelmúltban megszerezte a közművelődési asszisztensi végzettségét, s egy személyben szervezi, irányítja a közösségi házat.

A fiatalok ismét betérnek hozzájuk, s részt vesznek a különböző egyéni vagy közösségi játékokban, beszélgetnek s hasznosan töltik el a szabadidejüket. A község lakói részére a ház vezetője mézeskalács-készítő tanfolyamot szervez. A megyei könyvtár szervezésében pedig szintén jól sikerült programon vehettek részt a falu lakói. Nemrégiben a Vöröskereszt véradásán is részt vettek itt az önkéntesek. Per­cze Roberta elmondta, hogy most fejeződött be a Rimóci Rezesbanda lemezfelvétele is.

A ház bekapcsolódik a falu rendezvényeibe, többek között a falunapba, a szüreti felvonulásba is, és részt vesznek a nemzeti ünnepek lebonyolításában. Karácsonykor pedig a templomban tartandó ünnepi hangverseny előkészítésében is dolgoznak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!