Szécsény

2021.09.07. 21:00

Több területen készek a segítségnyújtásra

A szécsényi járásban 2009-ben alakult meg a Multi-coop Szociális Szövetkezet, amely a Digitális Jóléti Pontokon keresztül hat településen nyújt térítésmentes szolgáltatásokat a hozzájuk fordulók számára.

Sz. F.

Nagyrészt olyan személyek keresik fel a Digitális Jóléti Pontokat, akiknek otthon nincs internetelérhetőségük, vagy nem értenek a számítógép kezeléséhez.

– Napjainkban egyre több hivatali ügy intézhető az interneten keresztül, ezért a lakosság részéről egyre nagyobb igény mutatkozik a digitális szolgáltatásokra – mondta lapunk érdeklődésére Király Henrietta, a csoport vezetője. Hozzátette: segítenek például álláskeresésben, önéletrajzok, kérvények írásában, de elég gyakran előfordul, hogy a közműszolgáltatók által küldött számlák értelmezésében is felvilágosítást kérnek tőlük az emberek. Egyéni vagy kiscsoportok részére számítógép-kezelői tanfolyamokat is tartanak, amelyek nagyrészt térítésmentesek. Azok az iskolások, akiknek nincs otthon számítógépük, szintén felkeresik őket.

Király Henrietta kiemelte, hogy szolgáltatásaik térítésmentesek, azonban csak pályázati pénzből nem tudják fenntartani magukat. Ezért a lakosság részére olyan internetes szolgáltatást is nyújtanak, amiért fizetni kell. Az így kapott összegből tudják fenntartani az összes szolgáltatásukat. Hozzátette: köszönettel tartoznak a munkaügyi központnak, hiszen a dolgozóik részére közfoglalkoztatási céllal támogatást kapnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!