környezetkímélés

2021.08.05. 17:00

Két ponton gyűjtik a használt sütőolajat Mátranovákon

A közelmúltban a település önkormányzata is csatlakozott ahhoz az új, ingyenes környezetvédelmi rendszerhez, amelynek köszönhetően a faluban is megvalósul a lakossági használt sütőolaj és zsiradék gyűjtése.

G. E.

– A községháza udvarán két edényt is elhelyeztünk, ezek a sütéshez használt olaj és egyéb zsiradék tárolására alkalmasak. A napokban a bányatelepi részre, a Hárs úti önkormányzati épület elé szállítottuk át az egyik konténert, hogy az itt élők is használhassák azt. A lakók élnek a lehetőséggel, az elmúlt időszakban többször is megteltek a gyűjtőedények – tájékoztatott Bodor Ernőné, a község polgármestere.

Mint mondta, a rendszert működtető cég ingyenesen biztosítja a tárolóedényt, és annak elszállításáról szintén térítés nélkül gondoskodik. Ez az elmúlt hetekben már többször meg is történt, a tapasztalatok szerint jól működik a folyamat. Ezáltal megelőzhető, hogy a veszélyes anyagok a környezetbe jussanak és károsítsák azt. Mátranovák lakói már természetbarát módon, helyben szabadulhatnak meg a használt olajtól és a kidobandó zsiradéktól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!