Salgótarján

2021.06.10. 09:00

Tévéadásban mutatják be a kegyhelyet

Már látható a Salgótarjáni Városi Televízióban a Hívőszó című vallási műsor legújabb adása, amelyet Mátraverebély-Szentkúton vettek fel.

G. K.

– A műsor fő témája a pünkösdi gyalogos zarándoklat, ami az idén immár tizennegyedik alkalommal indult Somoskőújfaluból, hogy a kegyhelyre érkezzen a pünkösd előtti szombaton. A műsorban bemutatják a kegyhely múltját és jelenét, archív felvételekkel felidézve a több évtizeddel ezelőtti zarándoklatokat, majd beszámolnak a gyalogos búcsúról is – mondta el portálunknak Balogh Katalin.

A Salgótarjáni Rendezvény- és Médiaközpont Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója hozzátette: a résztvevők személyes élményeiket, gondolataikat mondják el a zarándoklatról, továbbá az út során tapasztalt érzéseikről is mesélnek. A riportban megszólal Orosz Lóránt, a nemzeti kegyhely igazgatója is, aki Mátraverebély-Szentkút ferencesei nevében fogadta a csoportot. A Salgótarjáni Városi Televízió stábja a kegyhelyre érkezés pillanatától végigkísérte a zarándoklatot.

– A csatorna kollégái rendszeresen kapnak nézői visszajelzéseket a műsorral kapcsolatban, amelyek segítséget nyújtanak a munkájukban. A júniusi adásban – nemzeti összetartozásunk napjához kapcsolódóan – a nézők kérésére ismét hallható lesz a tavalyi műsorban bemutatott Ima a hazáért című ének is – ismertette Balogh Katalin.

Az ügyvezető igazgató kifejtette: a műsor a nyáron szünetet tart, legközelebb szeptember 6-án, hétfőn jelentkezik majd.

A júniusi adást tegnap láthatták először a nézők, de akik lemaradtak róla, azok az elkövetkezendő időszakban még többször is megtekinthetik az ismétlést. Emellett visszanézhető lesz a Salgótarjáni Egyházközségek oldalán is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában