PR tartalom

2021.03.03. 15:51

Alternatívák nyomtatók festékpatronja cseréjéhez

Akinek volt már saját nyomtatája, esetleg munkahelyén használt ilyen szerkezetet, pontosan tudja mi a velük kapcsolatos legnagyobb költségvonzat. Nem maga a nyomtató ára, nem is a nyomtatópapír, hanem a mindig legrosszabb időpontban elfogyó festék.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Andrey_Popov

Ez egy időről időre visszatérő költség, mely intenzív használat mellett igencsak megterhelheti költségvetésünket.

Vajon létezik olyan alternatíva, mely kevésbé vallatja meg pénztárcánkat?

Eredeti vagy utángyártott, a minőség dönt

A legtöbb nyomtató esetében az eredeti nyomtató patron beszerzése komoly összegeket emészt fel. Sokan hajlandóak többet fizetni, hiszen csak így látják biztosítottnak a megszokott magas minőséget.

Ebben van is igazság, hiszen évekig rossz minőségű, gyakran hamisított festék utántöltők és nyomtatópatronok özönlötték el a piacot, elriasztva a felhasználókat az alternatív patronok használatától.

Emiatt a becsületes, korrekt áron dolgozó, de minőséget nyújtó cégek szenvedtek a legtöbbet. Szerencsére a silány minőség lassanként kiszorult a piacról, a minőség pedig lépésről lépésre utat tört magának.

Ma már nyugodtan kijelenthető, hogy elvben bármely ellenőrzött gyártótól, forgalmazótól származó minőségi utángyártott vagy alternatív festékpatron komoly vizsgálatokon esik át, így nyugodtan használhatóak minimális kockázat mellett. Azok, akik csak a gyáriban bíznak, biztosra mehetnek, de továbbra is számolniuk kell a magasabb árral.

A csereszabatosság előnye zsebünkre is kihat

A technikai fejlődés mai lehetőségei mellett egy nyomtató kiürült festékpatronjának cseréjére nem csupán egy alternatíva kínálkozik.

E felől bárki azonnal meggyőződhet, ha akárcsak egy alkalommal szükség mutatkozott már cserére a nyomtató használata során. Ha például az egyik leggyakrabban használt típus a HP Deskjet 2600 patron helyettesítésére keresünk alternatívákat, számos lehetőség áll rendelkezésünkre.

Ezek mind nagyon jó minőségű, a gyári darabokkal egyenértékű festékpatronok, melyek jelentősen olcsóbbak ugyanolyan teljesítmény mellett. Nem kell ahhoz szakértőnek lenni, hogy ennek a ténynek az előnyeit belássuk.

Ha pedig elbizonytalanodnánk a tekintetben, hogy melyik festékpatron mellett érdemes dönteni, erre is van megoldás.

Ma már az interneten bármely termékről lehet értékeléseket olvasni, az adott webshop szakértőitől pedig minden részletes információt könnyedén be lehet szerezni.

Így a megfelelő ismeretek birtokában könnyen hozhatunk pénztárcánkat kímélő, nyomtatónkat hosszú távon a csúcson tartó döntést, a festékpatronok tekintetében.

(x)

Címkék#hirdetés

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában