Szponzorált tartalom

2024.01.10. 15:20

Új év – új kezdet

Az új év egyesek számára új kezdetet is jelent. Magunkkal vinni az előző évek értékes tapasztalatait, amelyek során olyan tanulságokkal gyarapodtunk, melyek hozzájárulhatnak személyes fejlődésünkhöz. Az év ezen fordulója hagyományosan egy korszak végét és egyben az új kezdetet szimbolizálja. Ez a tökéletes alkalom, hogy megszabadulj a rossz szokásoktól, és olyan változtatásokat kezdjen el, amelyek segíthetnek egy jobb és boldogabb élet elérésében. Hogyan használjuk ki ezt a drága időt és kezdjük sikeresen az új évet? Összeállítottunk Önnek pár tippet.

Forrás: finreport.sk

Ne stresszeljen

A stressz nemcsak kellemetlen, hanem mindenekelőtt káros az egészségre. Számos betegség okozója, például Alzheimer-kór, szívkoszorúér-betegség és sok más. Ahhoz, hogy megszabaduljunk a stressztől, nemcsak elegendő fizikai aktivitásra és pihenésre van szükségünk, hanem megfelelő étrendre is. Az E-vitamin hozzájárul a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez. Megtalálható többek között a repceolajban, amely étrendünk ajánlott összetevője. A repceolaj kedvező áron beszerezhető az egyes szórólapok segítségével, köztük a békéscsabai akciós újságoknak köszönhetően is, de gyulai szórólapokon is fellelhető a repceolaj akciós áron.

Gondoljon a szívére

Magyarország az Európai Unió azon országai közé tartozik, ahol magas a szívbetegségben szenvedők száma. Ennek oka a mozgáshiány, a nem megfelelő étrend, a dohányzás és a stressz. Ha meg akarjuk előzni ezeket a súlyos betegségeket, érdemes átgondolnunk életmódunkat. A szív- és érrendszeri betegségeket okozó tényező főként a vér koleszterinszintjének emelkedése. Ami a fizikai aktivitást illeti, heti 150 perc mozgás ajándék a testnek. Persze minél többet mozog, annál jobb. Nem kell intenzív edzésnek lennie. Kerékpározás akár Gyula vagy Békéscsaba környékén, pilates vagy akár a tömegközlekedési egységek felcserélése egy kicsit gyorsabb sétára. A szív- és keringési rendszer betegségeinek megelőzése hatékonyabb lesz, ha a gyümölcsökben, zöldségekben, egészséges zsírokban, teljes kiőrlésű gabonákban, halban és zsírszegény tejtermékekben gazdag étrendre koncentrál. Számos egészséges összetételű terméket találni a Penny Gyula akciós újságok hasábjain is szintúgy, mint a békéscsabai szórólapokban.

A szép bőr önbizalmat ad

A bőr reagál a testünkben bekövetkezett változásokra, beleértve a külső környezet változásait is. Ha szép bőrre vágyunk, fogyasszunk többek között értékes zsírokat. A zsírok támogatják a bőrt saját természetes lipidjeinek termelésében, amelyek gátat szegnek a vízveszteséggel szemben. Ennek köszönhetően a bőr sima és szép lesz. Fontos a bőr megfelelő hidratáltságának biztosítása az egész nap folyamán. Az elegendő folyadékbevitel és a hidratáló krémek használata javíthatja a bőr textúráját és fényét. A rendszeres bőrtisztítás segít eltávolítani az elhalt hámsejteket, amelyek kiszáradást és fakó megjelenést okozhatnak. Kerülje azonban a túl agresszív szereket, amelyek irritációt idézhetnek elő. A napsugarak ugyanolyan károsak lehetnek a tavaszi napokon, mint nyáron. A fényvédő krém használata segíthet megvédeni a bőrt a károsodástól és megelőzni az öregedést. Az antioxidánsokban, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag étrend segíthet a bőr egészségének megőrzésében. Vegyen be étrendjébe gyümölcsöket, zöldségeket, teljes kiőrlésű gabonákat és tenger gyümölcseit.

Kiránduljon többet és töltődjön fel energiával

Ha valami fontos számunkra, annak alárendelhetjük az életmódunkat. Még a kis módosítások is nagy hatással lehetnek a végén. Ne várjuk meg, hogy valaki a kezünkbe adjon egy repjegyet, vegyük mi a kezünkbe a dolgok irányítását. Ha utazni szeretne, keressen egy gyönyörű szigetet, keressen egy nagyszerű szállodát vagy egy stílusos bungalót a tengerparton, vásároljon olcsó repülőjegyet, étkezzen a helyi éttermekben, ezáltal megismeri a környéket, a természetet és az embereket, miközben igénybe veheti a helyi lakosok szolgáltatásait. Igaz az utazás pénzbe kerül, de néha mi is megérdemeljük és megengedhetjük magunknak. Ha nem szeretne külföldre utazni, Magyarországon is számos lehetőség van a kikapcsolódásra. Akár Békéscsabát keresi fel, akár Gyulát, biztosan nem fog csalódni egyikben sem.

Bármilyen fogadalmat is tett, próbálja teljesíteni azt az új évben. A siker esélyének növelése érdekében írja le őket és helyezze olyan helyre, amely gyakran a szeme előtt van.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában