Szponzorált tartalom

2023.07.20. 11:40

Álláslehetőségek a vendéglátás területén Kaposváron

A vendéglátás egyike azon területeknek, ahol szinte folyamatosan elérhetőek különböző munkalehetőségek. Így van ez Kaposváron is, amit az egyes állásportálok kínálata is alátámaszt. Példaként lehet említeni a KaposvarAllas.hu weboldalát, ahol a vendéglátás kategóriája alatt gyakran jelennek meg újabb pozíciók. A következőkben a többször visszatérőkre hozunk néhány példát!

Forrás: KaposvarAllas.hu

Felszolgáló 

Felszolgálói álláslehetőségek már számos esetben felbukkantak a KaposvarAllas.hu felületén. Kerestek már többek között étterembe, pizzériába és büfébe is felszolgálót a portálon keresztül a munkáltatók. Egy ilyen pozíció kapcsán az alapvető feladatokat jellemzően a vendégek fogadása, a rendeléseik felvétele és az elkészült ételek, illetve italok felszolgálása jelenti. Mindez persze egyéb tevékenységekkel is kiegészülhet, a terítéstől kezdve egészen a fizettetésig. Felszolgáló állást itt talál Kaposváron

A munkakör betöltéséhez általában szakirányú végzettségre van szükség, ugyanakkor bőven lehet találni olyan felszolgálói álláslehetőséget is, ahol ez nem elvárás és a munkáltató vállalja a betanítást. Az udvarias fellépés, a kiváló kommunikációs képesség és a jó állóképesség viszont valamennyi esetben elengedhetetlen kvalitásnak számít.  

Ételfutár 

Az ételfutár állások szintén visszatérő szereplői a kaposvári állásportál kínálatának. Ebben a pozícióban a feladatok meglehetőségen egyértelműek: a megrendelt étel kiszállítása az ügyfél részére a megadott időpontban. A futár állásokhoz általában B kategóriás jogosítványra, vezetői rutinra, helyismeretre és olykor saját gépjárműre van szükség. Emellett pedig a személyes tulajdonságok tekintetében elengedhetetlen a pontosság, a megbízhatóság és nem utolsósorban az udvariasság.  

Szakács 

Szakács álláslehetőségek ugyancsak előfordultak már a portálon. Ezt a pozíciót hosszasan senkinek sem kell bemutatni, ugyanakkor összefoglalva elmondható, hogy a szakácsok a napi ajánlatok és a menü összeállításáért, a készletek felméréséért és a rendelések leadásáért, a nyersanyagok előkészítéséért és feldolgozásáért, valamint természetesen az ételek elkészítéséért és adagolásáért felelnek. Ezen tevékenységek ellátáshoz pedig szakács végzettségre, szakmai tapasztalatra, önállóságra, rugalmasságra és csapatjátékos attitűdre van szükség.  

Recepciós 

Természetesen a vendéglátás kategóriájában nem csak éttermi álláslehetőségekkel lehet találkozni. Visszatérő pozíció például a recepciós munkakör is, amelynek betöltése olyan tevékenységekkel jár együtt, mint például a vendégek fogadása, a foglalásaik rögzítése, az időpontegyeztetés, az útbaigazítás, valamint számos egyéb adminisztratív feladat (pl. kartonok, ívek vezetése stb.). Az elvárások között ezen munkakör esetében általában a középfokú végzettség, a nyelvtudás, a jó kommunikációs képesség, a pontosság és az ügyfélközpontú gondolkodásmód szokott megjelenni.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában