Szponzorált tartalom

2022.04.26. 10:38

Több mint 1,7 milliárd forintos beruházás valósulhatott meg a Mikropakk Kft-nél

Jelentős, mintegy 1,77 milliárd forintos összköltségű beruházást hajt végre salgótarjáni telephelyén a Mikropakk Műanyag- és Fémfeldolgozó Kft. A fejlesztéshez 872 millió forintos európai unós pályázati támogatást nyert a vállalkozás a Széchenyi 2020 programban, és ugyanennyi önerőt fordítanak annak megvalósítására.

Forrás: Fotó: Hegedűs Márk

A MIKROPAKK Műanyag- és Fémfeldolgozó Kft. 885,82 millió forint európai uniós támogatást nyert el a „GINOP-1.3.3-16, Beszállító mikro-, kis- és középvállalkozások és beszállítói integrátorok támogatása” című pályázati kiíráson a Széchényi 2020 Program keretében. Az 1,77 milliárd forintos összköltségű beruházás révén a pályázatban infrastrukturális fejlesztést, gyártó eszközök beszerzését, szervezetfejlesztést, oktatást és marketing tevékenységet valósíthatott meg a cég.

A projekt elsődleges célja a Mikropakk Kft. és az MHG Kft. közötti gazdasági együttműködés további fejlesztése és elmélyítése volt, a fennálló üzleti kapcsolatok előremozdításával. A beruházás a Mikropakk Kft. beszállító képességének javítását, beszállítói tevékenységének kiterjesztését szolgálta az autóiparban is. 
1991-ben történt megalakulása óta a családi tulajdonban lévő MIKROPAKK Kft. fő tevékenysége a fröccsöntéssel és fröccsfúvásos technológiával előállított záróelemek és csomagolási megoldások gyártása. Modern létesítményeinkben ma már évente több, mint 1,3 milliárd műanyag alkatrészt állítanak elő. Míg a salgótarjáni, MIKROPAKK BLACK üzemben a szériagyártásokra, addig a budapesti MIKROPAKK SILVER gyárban a komplexebb precíziós alkatrészekre, illetve próbagyártással és kísérletezéssel járó K+F projektekre fókuszálnak.
A támogatásnak köszönhetően a Mikropakk Kft. infrastrukturális- és ingatlan beruházásokat hajthatott végre, számos eszközt beszerezhetett, képzésben részesíthette munkavállalóit, szervezetét fejleszthette, valamint a projekt népszerűsítéséhez kapcsolódó marketing eszközöket is biztosíthatta. 

Mit köszönhet a vállalkozás a beruházásnak? 

  • A magasabb automatizáltsági fok nemcsak a termék közvetlen költségeinek csökkentését, hanem annak konstans, magas minőségben való gyárthatóságát is szolgálja.
     
  • A gyártógépek és perifériák minőségi cseréjével az állásidők, karbantartási igények és költségek csökkentek, így a vevők kiszolgálása rugalmasabb és gyorsabb lett.
     
  • A nagyobb teljesítményű, új gyártógépek nagyobb hatékonyságot, nagyobb egységnyi idő által elérhető kihozatalt biztosítanak.
     
  • Az ellenőrzött gyártókörülmények nemcsak a gyártócsarnokban dolgozók egészségvédelmét szolgálják és a munkakörülményeket javítják, hanem az üzemcsarnokban üzemelő, NC/CNC vezérlésű, magas technológiájú berendezések üzemeltetéséhez is elengedhetetlenek, a csarnokban gyártott termékportfólió jelentős része, nagyon magas higiéniás követelményeket is támaszt.
     
  • A beszerzendő anyag és termékvizsgáló berendezések a végtermékek modern minőségi ellenőrizhetőségét szolgálják, a „hagyományos” minőségellenőrzési módszerek és eszközök sok esetben alkalmatlanok a feladatra, mérési pontosságuk elégtelen.
     
  • A képzések, továbbképzések a tudásalapú, technológia intenzív, modern (state-of-the-art) és versenyképes szervezetet fejlesztették és építették.
     

A beruházásnak köszönhetően a Mikropakk Kft. nem csupán jó minőségű termékgyártást, versenyképes termékárat tud biztosítani, hanem helyzetük az MHG Kft. beszállítói láncával jelentősen megerősödött.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában