Őszinte vallomás

2024.03.27. 16:36

Varga Judit: Magyar Péter folyamatosan zsarolt (videó)

A volt igazságügyi miniszter Hajdú Péternek adott exkluzív interjút, amiben elmondta, milyen volt valójában a házasságuk.

MW

Forrás: FrizbiTv képernyőfotó

Nem kívánom senkinek, hogy valaha ilyen helyzetbe kerüljön, hogy a házastársa zsarolás céljából hangfelvészelt készítsen róla. Ezt zsarolás céljából készítette. Magyar Péter engem folyamatosan zsarolt – jelentette ki Varga Judit Hajdú Péter műsorában - írja a Magyar Nemzet.

 A volt igazságügyi miniszter kifejtette:

Először azzal fenyegette meg Magyar Péter, hogy ha elválik tőle, akkor nyilvánosságra hozza a felvételt, majd később a munkahelyi pozícióit féltve zsarolta meg.

Legutóbb azt mondta, hogy ha Varga Judit nyilvánosság elé mer állni, akkor nyilvánosságra hozza a felvételt. Kiderült, Magyar Péter volt feleségét a HVG újságírójának jelentkezése után is megkereste, s akkor is megfenyegette, hogy ha nem állítja le őket, akkor nyilvánosságra hozza a felvételt. 

Megalázó helyzet 

– A helyzet szörnyen megalázó számomra. Komoly embernek tartottam magam. Jogász vagyok, beszélek nyelveket, Magyarország érdekeit képviseltem Brüsszelben és itthon is. Távol akartam tartani magam a bulvártól  – fogalmazott Varga Judit. Mint kifejtette, a családja igazságérzetének és tisztességének a védelme miatt van Hajdú Péter műsorában.

Varga Judit édesanyjának és édesapjának is nehéz volt elviselni a mostani ügyeket. A szülei többször hívták őt, s arra kérték, jelezze az újságírónak, hogy ne Varga Judit férjeként hivatkozzanak Magyar Péterre.

Arról a lelki fájdalomról, amit az ember hosszú éven át átél, és amikor végre az ember megszabadul, és kezdhetné az új életét, majd a másik fél bemegy a médiába, és hazudik arról az időszakról, arról a szörnyű bűnről, amely a családunk életében fájdalom volt, akkor úgy érzem, hogy tartozom annyival a szüleimnek, a nővérem családjának, a gyerekeimnek, hogy ezt helyre kell tenni. El kell mondani, Magyar Péter nem feltétlenül az az ember a magánéletében, akit ő mutatni akar a külvilágnak
– fogalmazott. 

Sakkban próbálta tartani 

A privát beszélgetésről, és annak magánéleti tartalmáról, melyet Magyar Péter rögzített, Varga Judit azt mondta, volt férjének ez visszatérő eleme volt, hogy ez majd kiderül, majd megbuktatlak.

– Állandóan ezzel zsarolt, használta ezt a pozíciót, próbált sakkban tartani. Volt egy szürreális hangulata a veszekedéseknek, amikor miniszter lettem. De mindez korábban kezdődött. Amikor indul egy házasság, nem úgy néz ki a másik ember. Akkor elbűvölő volt, jóképű, együtt tüntettünk Gyurcsány ellen, elragadó volt. Én beleszerettem ebbe a jelenségbe, és fiatalon az ember hajlamos is arra, hogy szerelembe essen – mondta. Jelezte, az elején voltak neveletlen kisfiús pimaszságok, ami mögött a lelketlenség, az empátia hiánya nem tűnt fel.

Amikor megszületett az első gyermekünk, nem tudtam betelni a gyönyörrel! Mondtam is Péternek, nézze, ő erre azt mondta: nem tudsz összerakni egy normális magyar mondatot? De amúgy is számára egy biológiai tény volt a szülés 
– idézte fel.

Varga Judit azt mondta, sokszor másnap úgy tett, mintha mi sem történt volna. – Mikor észlelte, hogy bántott, virágot hozott, de mikor látta, hogy stabilizálódott a helyzet, újra kezdte. Ha anyukámmal beszéltem, mindig beleszólt, milyen debil témákról beszélgetünk, milyen prolik vagyunk.

Nárcisztikus vagy csak egyszerűen bunkó?

– A nővéreméknél láttam, hogy amikor a férje hazaért, megölelték egymást. Nálunk még köszönés sem volt, amikor hazaért a másik fél – mondta Varga Judit. Hajdú Péter erre úgy reagált: az elhangzottak alapján, nem derült ki, hogy Magyar Péternek nárcisztikus személyiségzavara lenne, sokkal inkább az, hogy bunkó. Varga Judit elmondta: 2013-ban már majdnem elváltak, de végül elmentek párterápiára. Hozzátette:

Magyar Péternek érdeke volt, hogy vele maradjon, hiszen rengeteget dolgozott, rengeteg lehetőséget teremtett az életben. Szült három gyereket, megteremtette a meleg családi otthont, meleg vacsorákkal a családi hátteret számára. Magyar Péternek ebben a  helyzetben csak egy dolga akadt: mindenben kritizálta a feleségét, miközben annak barátai és a szülei megszerezték neki a megfelelő munkahelyeket.

Varga Judit elmondta, hogy amikor miniszter lett, arra tekintettel kapott Magyar Péter állásokat, hogy ő ebben a pozícióban volt. – Ezt ő kihasználta – erősítette meg Varga Judit. Magyarország volt igazságügyi minisztere szerint

Magyar Péternek nagyon jó szeme volt arra, hogy kinézze magának a strapabíró, húzó embereket. Ez a barátságoknál is hasonló volt.

Gulyás Gergely nagyon közeli barátságot ápolt vele. A második gyerekük keresztapjának, és esküvői tanúnak is felkérte Magyar Péter Gulyás Gergelyt. Magyar Péter Varga Judit elmondása szerint mindig Gulyás Gergelyen élősködött: rajta ugyanis mindig is lehetett látni, hogy van benne politikai potenciál, és emberséges bölcsesség, szépen haladt az életben. A háta mögött közben, Varga előtt Magyar Péter folyamatosan kritizálta Gulyás Gergely és barátainak viselkedését. 

Felidézte: bulikban sokszor oda mentek Varga Judithoz megkérdezni, hogy „ne haragudjon, a maga férje? Megverhetem?”

Varga Judit elmondta: Magyar Péter mindig a szülei, a barátai, vagy a családja által kapott munkát. Az energiát soha nem tette bele, nem járta végig a ranglétrát. 

Dermesztő hatással volt 

Utólag látom, hogy sok gyenge pontom volt, én például vágytam arra, hogy szép családom legyen, de ez talán illúzió volt, amit nem akartam elengedni, és szerettem ezt az embert. A család egyben tartása, hogy majd mégis szép család leszünk, hajtott. Sokat olvastam utána, hogyan menthetnénk meg a házasságunkat. Közben nem értettem, mi a motivációja, miért bánt, miért nem akart megváltozni? Sosem magyarázta meg, mi a baj azzal, hogy megfőztem a vacsorát, neveltem a gyerekeket. Tudott rám olyan hatással lenni, hogy ledermedtem, és az utcára sem mentem ki, mert ő azt mondta, ne tegyem
– sorolta. Varga Judit elismerte, panaszkodott a családjának, de hitt abban egy darabig, hogy megjavulhatnak a dolgok. Amikor hazaköltöztek Brüsszelből, már tele voltak konfliktussal. – Péter nem ellenezte a hazaköltözést, de amint államtitkár lettem, igyekezett destabilizálni engem, folyton kritizált – idézte fel, jelezve, egyszer azt mondta neki, „legyél okos, mert buta vagy”.

Leszögezte, 

soha senki nem mondta meg a Fideszből vagy a kormányból, mit csináljon a magánéletében. 

Kínos jelenetek

Varga Judit elmondta: soha nem akarta elvenni Magyartól a gyerekeket, mert tudta, ez előhozza Magyarból a nárcisztikus dühöt. Ennek ellenére számtala esetben fenyegette. Mint mondta, szívesen nevelné csak maga a gyerekeit, de ezt nem akarta megtenni, a gyerekeknek szükségük van az apjukra.

2018-ban volt egy borzasztó családi jelenetünk, amikor lent voltunk Balatonhenyén. A legkisebb fiam születésnapját ünnepeltük, és egyszerűen bekattant. Nem is tudom mitől. Egy veszekedés végén úgy döntött, hogy ellopta a táskámat, bezárkózik a vendégszobába. Ott volt az egész család. Az apósom, a szüleim, a gyerekek az autóban. Egyszerűen így viselkedett, amikor már nem tudott nyomást gyakorolni rám, hogy úgy viselkedjek ahogy ő akarja

– idézte fel a kínos emlékeket. Varga Judit elmesélte:

Volt, hogy Magyar kukákat borogatott az autó elé, volt hogy beült az autó hátsó ülésére, amit Varga el akart hajtani, volt hogy elvette a táskáját, volt hogy bezárta egy szobába. Hajdú Péter erre reagálva kijelentette, hogy ez nagyon súlyos kijelentés, ez már a személyi szabadság korlátozása.

Igen, bezárt egy szobába, azért mert bekattant azon, hogy mentünk egy nyári rendezvényre, én éppen sminkeltem, ő pedig nem akart oda elmenni. Valószínűleg nem bírta elviselni, hogy nekem ott a megnyitó beszédet kellett mondanom. Akkor már miniszter voltam. Elkezdtem kiabálni, hogy gyerekek szabadítsatok ki. A nagyfiam 11 évesen hozott egy kulcsot, és kinyitotta

– osztotta meg az esetet. 

Felidézte azt is, egy bécsi fogadáson Magyar azon akadt ki, hogy egy nyolc személyes asztaltársaságnál nem a miniszternek járő fő helyre, hanem a főpolgármester felesége mellé kellene ülnie. Kijelentette, hogy ő nem megy sehova, magyar a szállodai szobában az ágyban. Miniszterként ezek után kellett beszédet mondania. Emiatt később Varga Judit munkatársai fontosabb beszédek, interjúk esetén már nem adták át a telefonját, hogy Magyar ne tudja felzaklatni.

Pszichikai és fizikai erőszak

Arra a riporteri felvetésre, hogy miért nem lépett ki a rossz kapcsolatból, Varga azt mondta, küzdő típus, meg akarta menteni a házasságát, a család pedig fontos közösség számára. – Nem akartam, hogy ne sikerüljön megmenteni a családomat – mondta.

Beszélt arról is:

Férje a legnagyobb fiával is kezdett úgy beszélni, mint vele, a verbális abúzus ott is megjelent, Varga Judit ezt szóvá is tette. A szakirodalom megismerése tudatosította benne, hogy mi is történik vele valójában.

– Hirtelen tudományosan megjelent előttem a saját életem – ismerte be, bár ekkor még hitte, Péter kedves is tudott lenni, nem értette, miért ne működhetne.

Arra a felvetésre, miért nem kérték szakember segítségét, Varga Judit azt mondta, mindenki próbált segíteni, Magyar Péter pedig gyönyörű leveleket írogatott neki arról, mennyire szereti. De a rokonai szerint ez manipuláció volt Magyar részéről.

2018-19 között, egy este a gyerekek már aludtak, Varga Judit pedig az édesanyja mellett feküdt. – Péter kijött a szobából egy késsel a kezében. Rettegtek a mamájával, hogy mi lesz velük, a gyerekekkel? 

– idézte fel, jelezve,

egy másik alkalommal állapotos volt, amikor a falhoz lökte volt férje.

Feljelentést tettek Varga Judit interjúja után

A közérdekű bejelentéseiről ismert Tényi István az interjú után feljelentést tett a Nemzeti Nyomozó Irodánál kiskorú veszélyeztetése és személyi szabadság megsértése gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen.

Az alaptörvény is rögzíti, hogy minden gyermeknek joga van a megfelelő testi, szellemi és erkölcsi fejlődéshez, védelemhez és gondoskodáshoz. A bejelentő szerint súlyos kötelezettségszegés történt, mivel az interjúban elmondottak alapján kiskorúak testi, értelmi, erkölcsi vagy érzelmi fejlődése veszélyeztetve lett a tettes által.

Azonban ebben az esetben a bejelentő szerint nemcsak gyermekek veszélyeztetése, de a személyi szabadság megsértése is fennáll.

Ugyanis az alaptörvény kimondja, hogy mindenkinek joga van a szabad mozgáshoz és tartózkodási helye szabad megválasztásához, azonban az interjúban elmondottak alapján Varga Juditnak ez a joga sérülhetett, ezért a bejelentő arra tesz indítványt, hogy a vonatkozó rendelkezések alapján az ügyet kivizsgálják, szükség esetén nyomozást indítsanak, az esetleges elkövetőt felkutassák, illetve a bűncselekmény gyanúját állapítsák meg.

Döntött: Válás

Varga Judit arról beszélt, minidig azt érezte, hogy Magyarnak nem mással, hanem önmagával van baja. Mindig felvázolt egy ütemtervet Magyar, hogy majd változtat, s ezt Varga állítása szerint mindig elhitte, ezért maradt vele mindezek után. – Ez hiba volt – fogalmazott. Varga Judit később elment szakemberhez tanácsot kérni. Nem akarta, hogy a gyerekek úgy feküdjenek le este aludni, hogy megy a veszekedés. Hajdú ennek kapcsán megkérdezte Vargát, hogy mi lehetett Magyar célja a fenyegetésekkel. Mint Varga elmondta, neki már nem volt lehetősége racionális vitára Magyarral.

Úgy kellett folyamatosan együtt élnem egy lelki bántalmazó emberrel, hogy ő maga sem adta meg a választ nekem. Ez volt a kérdésem, hogy Péter, miért gyűlölsz minden nap? Erre válaszul azt mondta: legyél okos, mert buta vagy. Folyton lejáratsz 

– emlékezett vissza Varga. Annak apropóján, hogy Magyar Péter nőnapra most külön posztolt, Varga Judit azt mondta:

Én soha nem kaptam tőle virágot nőnapra, mert azt mondta, hogy az egy büdös kommunista ünnep.

Tudtam, hogy nincs más út, mint a válás. Ilyen mintázatot mutatni a gyerekeknek, ahol az apa soha nem szereti az anyát, emiatt az anyának nincs lehetősége arra, hogy tisztelje, becsülje a házastárst. Nem akartam elrontani a lehetőségét, hogy a gyermekek valaha boldog emberek lehessenek. Így is sok lelki sebet kaptak, ezeken folyamatosan dolgozunk, szeretettel 

– mondta. A miniszter mindig érezte: nem szolgáltathatja ki magát anyagilag Magyar Péternek, mert mindig érezte rajta, hogy ezt kihasználná. Ez neki nem tetszett.

A rendőrségi jegyzőkönyv

A HVG által nyilvánosságra hozott rendőri jelentésről azt mondta, a készenléti rendőrség biztosította a testőrt, aki rendőr volt.

Egy szüleimnél töltött este utáni reggel történt mindez, túl voltam már sok abúzuson, és azt mondtam, nekem elég volt, elmennék a gyerekekkel Miskolcra. Hazamentem összepakolni, és közölni vele a szándékomat. Péter közölte, hogy nem megyek sehova. Elindultam egy ablak felé, és dobáltam ki a ruhákat. A rendőr látta ezt, Péter pedig követett. Közölte, majd ő kormányt fog buktatni a mi kapcsolati drámánkkal, meg azzal, hogy miniszter voltam. Valahogy mégis ki kellett jutnom a házból, a bejárati ajtóhoz érve észrevett egy rendőrt. Ekkor elrohant, hogy előbb érjen a gyerekekhez, mint én, hiszen a fiúk a nagyszülőknél voltak akkor 

– mondta.

Egy passzív, nárcisztikus ember hozzáállása

Elmondása szerint, Magyar Péter személyiségéban egy a lényeg, hogy mindenki pusztuljon körülötte, a gőg, a nárcisztikus énkép mindig nagyobb volt benne, mint bármi más.

Ha több alázat lett volna benne, boldogabb lehetett volna. Irigy volt, ami gonoszsággá változott benne. 2023-ban én már csak el akartam válni. Ekkor jött elő a zsenialitása a manipulációnak: interjúkat, a szerepléseket eszközölt ki. Én ha fáradt is voltam ehhez, azt mondta: te mitől vagy fáradt, mit csináltok ti a minisztériumban, amitől fáradt lehetsz? 

– mondta. Varga Judit meglátása szerint azért marad az ember 16 évig rossz házasságban, mert vannak időszakok, amikor empatikus, de ez csak eszköz a másik fél részéről.

Mondtam neki, váljunk el, ha nem szeret, mire ő azt mondta, válj el, ha akarsz. Ez egy passzív ember hozzáállása

– mondta.

Eddig nem hitte el, hogy létezik a felvétel

Varga Judit elmondta, anyagilag rosszul járt a válással, de nem érdekelte. Arról is beszélt: eddig nem hitte el, hogy Magyarnak vannak felvételei. Magyar minidig fenyegetőzött velük, de soha nem mutatta meg őket Vargának. Később a váéóperen nagyon kedves ember látképét mutatta. Magyar fel akart olvasni ott egy vallomást, megengedte neki a bíró. Felolvasta mindenki előtt, hogy Varga Judit élete nője, mindenben igazat adott neki. Közben akkor már együtt volt Magyar a mostani barátnőjével, Evelinnel.

Varga Judit könnyek között beszélt arról, amikor Magyar Pétert arra kérte, vegye észre már magát, mert „levágja a lelkéről.”

Árulás

Felidézte, amikor New Yorkban volt a családjával, és Péter megérkezett, az első mondata az volt: úgy nézel ki mint egy trampli.

Varga Judit szerint az a fajta árulás, amit Péter most megtesz, nyitja fel sok ismerős, rokon szemét, és értik meg azt, amiről ő beszélt korábban.

A volt miniszter legutóbbi bejegyzéseiről elmondta, „a mintázatba illik, hogy még ezt sem nézte ki belőlem”. Arra, hogy nem csak verbális abúzus volt-e Magyar részéről, Varga azt mondta, falhoz, ajtóhoz lökés volt, máskor elállta a bejáratot.

Nem fogok meglepődni, ha Péter a nárcisztikus dühével támadni fog ezek után is

– mondta.

Szerinte Magyar Péter egy sértett ember, aki nem tudja elfogadni, hogy a felesége, aki sikeres, elhagyja.

Az is a fenyegetések része volt, hogy ha megszűnnek a munkahelyei, mi lesz vele. Ezért folyton üldözte Varga Juditot üzenetekkel, hogy majd megemlegeti, ha ennek nem vet véget.

Bekattant, hogy nem lesz pozíciója, és azt mondta, majd meglátom, mi fog velem történni. Akkor még képviselő voltam, a Fidesz EP-lista várományosa, és jelezte is, majd akkor akar megütni, amikor a legnagyobbat szólhat

– mesélte.

Azt is elmondta: volt, hogy Magyar öngyilkossággal fenyegetőzött, eljátszotta, hogy gyógyszereket vett be, aztán beismerte, hogy nem.

Magyarral megbeszélték, hogy közösen mondják el, elválnak. Ennek ellenére ezt Magyar megosztotta a gyerekekkel.

Egy másik élet

A korábbi igazságügyi miniszter az isztambuli egyezményről már korábban is elmondta: nem az egyezménytől kell megoldást várni, hanem a cselekvéstől. Hozzátette: annak alapjai egyébként a magyar jogrendszerben megvoltak, a különböző LMBTQ propaganda nélkül.

Varga Judit elmondta: Az EP-ben asszisztensként megtehette, hogy minden második héten kisírt arccal ült be a monitorja mögé az irodába, de később miniszterként már nem, hiszen annak a hivatalnak van egy méltósága. Amikor elindult dolgozni, mindent le kellett zárnia a lelkébe.

A gépjárművezető, amikor kitette Varga Juditot a háza előtt mindig szerencsét kívánt neki.

Tudta azt, hogy amikor megyek fel a házba, nekem elkezdődik egy másik élet. Ahhoz kívánt sok szerencsét

– magyarázta Varga

Szerinte hihetetlen aljas manipulációval állít most maga mellé embereket, Magyar Péter most bosszút áll.

Szabadságharcos hősnek állítja be magát, pedig azoknak köszönhet mindent, akik mellette álltak korábban 

– mondta, jelezve, sok együtt érző emberben kelt fájdalmat mindaz, ami most nyilvánosságra került.

Arról, hogy odalett a politikai karrier, a házassága, Varga Judit azt mondta, szabadnak érzi magát, és tele lehetőségekkel.

A gyerekeken is zongorázni lehet a különbséget, hogy van egy szeretetteljes miliő, mióta a lelki terrornak vége. Megtiszteltetés volt szolgálni Magyarországot, de most lehetőségem van olyan dolgokat tenni, amire vágytam, így most beiratkoztam egy asztalosképzőbe

– árulta el.

Azt sajnálja, hogy a magyar társadalomnak az ő drámájuk részesévé kellett válnia, de reméli, hogy azzal, hogy ő elmondta a történetét, másnak is tud reményt adni a kiválásra.

Csak a szeretetre koncentrálok, és arra, hogy a fiaim tudjanak szeretet adni 

– zárta a Hajdú Péternek adott interjúját Varga Judit.

Korábban írtuk: 

Mint ismert: a volt igazságügyi miniszter kapcsolati erőszak áldozata lett. Eddig közösségi oldalán beszélt minderről, ám most úgy döntött, Hajdúnak személyesen is beszámol arról, min ment keresztül Magyar Péter mellett.

Úgy éltem, hogy attól kellett tartani, hogy Péternek milyen hangulata van

 – idézte fel Varga, aki az előzetes tanúsága szerint egy konkrét, igencsak megrázó esetről is beszámolt a beszélgetés során:

Péter kijött a szobából, kiment a konyhába, kivett egy kést, és elkezdett járkálni a késsel a kezében a házban.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában