Válts zöldre!

2024.03.20. 13:08

Újra elindul a Millió lépés az iskoládért kampány

Március 25-étől újra elindul a Millió lépés az iskoládért kampány – tudatta a Miniszterelnökség Aktív Magyarországért felelős államtitkársága közleményben az MTI-vel szerdán.

MW

Révész Máriusz, a Miniszterelnökség aktív Magyarországért felelős államtitkára Magyar Sport Házában tartott sajtótájékoztatón 2023. március 17-én

Forrás: MTI

Fotó: Balogh Zoltán

A március 25. és június 9. között zajló kampány idén kibővült a Válts zöldre! kezdeményezéssel, amelynek részeként a Legzöldebb Iskola címet is elnyerhetik a résztvevők.

Az új kihívás a testmozgás népszerűsítése mellett a környezettudatos közlekedés fontosságára hívja fel a figyelmet.

Révész Máriusz, a Miniszterelnökség államtitkára és az Aktív Magyarországért Program vezetője a Válts zöldre! programmal kapcsolatban a közlemény szerint azt hangsúlyozta:

a kezdeményezés kiváló lehetőség arra, hogy a diákok az egészséges életmód kialakítása mellett megtanulják, hogyan lehetnek aktív résztvevői a környezetük védelmének.

A környezettudatos közlekedés népszerűsítése elengedhetetlen a jövő generációinak – tette hozzá.

Tavaly a Millió lépés az iskoládért kampány rekordszámú, közel 350 ezer embert mozgatott meg. A kihíváshoz az ingyenes MillióLépés mobilappalikáció letöltésével lehet csatlakozni, amely több mint hatvanféle mozgásformát képes lépésszámmá alakítani. A verseny lényege, hogy az iskola neve alatt minél több lépésszám gyűljön össze, miközben a versenyzők virtuálisan bejárják a magyar Kékkör teljes útvonalát.

A kampányt a Magyar Szervátültetettek Szövetsége és a Miniszterelnökség Aktív Magyarországért felelős államtitkársága támogatja – közölték.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában