Ünnep Momentum módra

2024.03.14. 13:38

Menczer Tamás Gelencsér Ferencről: „ilyet még életemben nem hallottam” (videó)

„Gelencsér Ferinek jó szórakozást, mindenki másnak pedig méltóságteljes ünnepet kívánok” – írta közösségi oldalán a külügyi államtitkár arra reagálva, hogy a momentumos politikus március 15-én tüntetést szervez Berlinben.

MW

Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatokért felelős államtitkára

Forrás: MTI

Fotó: Lakatos Péter

– Ilyet még életemben nem hallottam, de garantálom, hogy más sem – mondta közösségi oldalára feltöltött videójában a külügyi államtitkár. Menczer Tamás beszámolója szerint a Momentum bukott elnöke levelet írt a magyar berlini nagykövetségnek. 

Tudják, Gelencsér Feri az, aki magát államférfinek tartja, volt a Momentum elnöke és frakcióvezetője, és egyébként ő az, aki jellemzően nem tudja az alanyt az állítmánnyal egyeztetni, és nem tud elmondani még egy rövid kétperces felszólalást sem

– emlékeztetett a baloldali politikus szellemi képességeire Menczer.

Az államtitkár beszámolója szerint 

Gelencsér jelezte a berlini nagykövetségnek, hogy március 13-a és 15-e között Berlinben tartózkodik hivatalos úton és szállást kér. A baloldali politikust Berlin legszebb részén, a Brandenburgi kapu környékén szállásolták el, azonban közben érkezett a hivatalos tájékoztatás: a Momentum március 15-ére tüntetést szervez a berlini nagykövetség elé, „merthogy Magyarországon mocskos diktatúra van”.

– Tehát holnap a Gelencsér Feri reggel felkel kellemes szobájában, felfrissíti habtestét, amilyen udvariasak a kollégák, bizonyára szervíroznak egy kávét, sőt kérem is a kollégákat, hogy vigyünk egy jó kávét és egy kiadós reggelit, tüntetni mégsem lehet korgó gyomorral – jegyezte meg Menczer, majd folytatta a lehetséges forgatókönyvet: 

– Gelencsér elfogyasztja a kávéját és a reggelijét, majd kifárad a kapun. Ott egy hirtelen mozdulattal megfordul és tüntetni kezd. Tüntet, tüntet, tüntet egészen délutánig vagy estig, ameddig kedve tartja, majd a tüntetést befejezi. Átszellemül és bemegy a kapun – mondta.

– Kérem a kollégákat, hogy Gelencsér Ferit egy jó vacsorával várjuk, a tüntetés mégiscsak fárasztó dolog, és egy államférfi a vendégünk, tehát a legjobb fajta borral is kínáljuk meg – jelentette ki az államtitkár. 

Menczer a történet végére érve hozzáteszi: – Feri elfogyasztja a vacsorát, majd államférfihez méltó módon tekintetét a Brandenburgi kapura veti, és ezt követően álomra hajtja fáradt fejét. Igaza van a Ferinek, mocskos egy diktatúra ez. Jó szórakozást, Feri! Ferinek jó szórakozást kívánok, mindenki másnak pedig szép, méltóságteljes ünnepet – zárta videóüzenetét a politikus.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában