Honvédelem

2024.03.30. 16:42

A miniszterelnök nemzetbiztonsági tanácsadójának munkatársaként folytatja Porkoláb Imre dandártábornok

A dandártábornok munkáját a honvédelmi miniszter március 15-e alkalmából a Szolgálati Érdemjel Babérkoszorúval Ékesített Arany fokozatának adományozásával ismerte el.

MW

Porkoláb Imre dandártábornok

Forrás: MTI

Fotó: Vasvári Tamás

A miniszterelnök nemzetbiztonsági tanácsadójának munkatársaként folytatja Porkoláb Imre dandártábornok – tájékoztatta a Honvédelmi Minisztérium (HM) szombaton az MTI-t.

Közleményük szerint Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter március 28-i hatállyal visszavonta Porkoláb Imre dandártábornok védelmi innovációért felelős miniszteri biztosi kinevezését; Porkoláb Imre Biró Marcell nemzetbiztonsági főtanácsadó közvetlen munkatársaként, vezető beosztásban folytatja munkáját.

Azt írták, hogy a katonai innovációért felelős minisztériumi feladatokat továbbra is a honvédelmi miniszter irányítása alatt álló Védelmi Innovációs Kutatóintézet látja el.

Porkoláb Imre jelentősen hozzájárult a magyar védelmi innováció és a hazai védelmi ipar elmúlt két évben elért eredményeihez, a dandártábornok munkáját a honvédelmi miniszter március 15-e alkalmából a Szolgálati Érdemjel Babérkoszorúval Ékesített Arany fokozatának adományozásával ismerte el – emlékeztetett közleményében a minisztérium.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában