Folyik a kampány

2024.02.19. 06:12

Karácsony presztízsberuházásokra költené az uniós pénzeket

Vitézy Dávid, a BKK egykori vezérigazgatója szerint ezeknél sokkal fontosabb feladatok is lennének a fővárosban – olvasható a Magyar Nemzet cikkében.

MW

Karácsony Gergely főpolgármester beszédet mond budapesti kampányindító rendezvényén az Eötvös10 Művelődési Házban 2024. február 10-én

Forrás: MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd

Az elmúlt napokban Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere önkormányzati kampánya beindításához számos presztízsberuházás megkezdését jelentette be Budapesten, amelyet az európai uniós forrásokból finanszírozna. Ezek a fejlesztések, a Nagykörúté és a Clark Ádám téré azonban olyanok, amelyeket a főváros már egyszer bejelentett, ám a látványterveket most, az önkormányzati választás közeledtével ismét elővették – írja a Magyar Nemzet.

A fejlesztések bejelentésével kapcsolatban Vitézy Dávid, a BKK egykori vezérigazgatója is megszólalt, aki elmondta, 

Budapest nagy közlekedési csomópontjaiban gyakran negyven évvel ezelőtti állapotok uralkodnak. 

Vitézy szerint ugyan voltak előrelépések az elmúlt évtizedekben néhány helyszínen, de rengeteg a teendő a külső kerületek nagyobb közlekedési csomópontjai körül. A szakértő szerint ezer fontosabb teendő lenne, mint a turisták által kedvelt, a Sikló melletti tér felújítása, ugyanis a körúton kívül él Budapest többsége, és a főváros első száz legfontosabb közterületi problémája között nincs ott a budai Vár tövében a Clark Ádám tér csinosítgatása. Hozzátette: 

a közterületek lesújtó állapotban vannak, az utak tele vannak kátyúkkal és pocsolyákkal, az akadálymentesítés nem valósult meg a metróvonalakon, de számtalan olyan feladatot lehetne még felsorolni, amire sokkal inkább kellene áldoznia a fővárosnak, mint a presztízsberuházásokra.

A cikk folytatása IDE kattintva olvasható.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában