Népszerű

2024.02.10. 16:10

Hétvégén is várják a toborzóirodák a jelentkezőket a PzH 2000-re

A világ egyik legmodernebb önjáró lövegének leendő kezelőszemélyzete bruttó 737 ezer forintos illetménnyel kezdheti meg katonai pályáját Tatán – közölte a honvédelmi miniszter.

MW

A HM Zrínyi Nonprofit Kft./honvedelem.hu által ezen a napon, 2023. november 10-én közreadott képen az MH Klapka György 1. Páncélosdandár éleslövészete PzH 2000 önjáró lövegekkel Bakonykúti közelében az Adaptive Hussars 2023 többnemzeti országos hadgyakorlat részeként

Forrás: MTI/HM Zrínyi Nonprofit Kft./honvedelem.hu

Fotó: Kertész László

Hétvégén is várják a toborzóirodák a jelentkezőket a PzH 2000-re - közölte a Honvédelmi Minisztérium (HM) szombaton az MTI-vel.

A Magyar Honvédség kiemelt ajánlattal és rendkívüli nyitvatartással várja a jelentkezőket a PzH2000-re - tájékoztatott a honvédelmi miniszter a tárca közleményében.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf a közlemény szerint azt mondta, "a világ egyik legmodernebb önjáró lövegének leendő kezelőszemélyzete bruttó 737 ezer forintos illetménnyel kezdheti meg katonai pályáját Tatán".

A közlemény szerint folytatódik az országjárás, a PzH2000 önjáró löveggel és a Magyar Honvédség legmodernebb eszközeivel hétvégén Mohácson, Nemesvámoson, Dabason, valamint Budapesten a FeHoVa kiállításon is találkozhatnak az érdeklődők.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter felhívta a figyelmet arra, hogy a Magyar Honvédség toborzóirodái a bevonulás előtti hétvégén, azaz február 10-én szombaton és 11-én vasárnap is országszerte meghosszabbított nyitvatartással várják az érdeklődőket, akik az erre kijelölt online toborzási felületen is minden információt és lehetőséget megkapnak csatlakozási szándékuk esetén.

A tárcavezető hozzátette: a program nagyon népszerű lett a fiatalok körében, a jelentkezők száma már most jelentősen meghaladta a várakozásokat, és várhatóan a következő napokban is tovább emelkedik majd.

A nagy érdeklődésre való tekintettel a bevonulás is kibővült, így az egynapos esemény helyett két napon, február 12-én hétfőn és 13-án kedden várják a jelentkezőket a tatai dandárnál - írta a HM.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában