Nem törődnek vele

2024.01.24. 18:03

Se kártérítést, se válaszokat nem kap Bige László cégétől az üzemi balesetben megsérült férfi

Nemhogy kártérítést nem kapott, még csak válaszra sem méltatják azt a férfit, aki tavaly márciusban szenvedett üzemi balesetet a Bige László érdekeltségi körébe tartozó Bige Holding Kft. szolnoki kénsavgyárában. A rendőrség foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés büntette miatt nyomoz Bartók Viktor ügyében.

MW

Bartók Viktor tavaly márciusban szenvedett súlyos balesetet a Bige Holding Kft. szolnoki gyárában, azóta is lábadozik

Forrás: Szoljon.hu

Fotó: Mészáros János

– Nagyon sokszor álmodom a balesettel, de napközben is vissza-visszatérnek az emlékképek. Újraélem azt a pillanatot, amikor a forró sav az arcomba csapódik, a tanítványom arcán a rémületet, a kórházi kezelések brutális fájdalmát, amikor lesúrolták az arcomról a megégett bőrt. Ennek ellenére leginkább az bánt, hogy ennyire nem foglalkozik velem a cég... – számolt be a Szoljon.hu vármegyei hírportálnak jelenlegi állapotáról Bartók Viktor, aki tavaly márciusban szenvedett súlyos balesetet a Bige Holding Kft. szolnoki gyárában.

A férfi, ahogy előtte már nagyon sokszor, azon a napon is a sav minőségellenőrzését végezte, egy tanítványának mutatva be a folyamatot. Ám a veszélyes folyadék a lefolyócsőből visszarobbant rá, és a védőfelszerelés ellenére súlyos másod- és harmadfokú égési sérüléseket okozott neki az arcán, a bal alkarján, a combján és a lábszárán is, sőt a belélegzett gázoktól a tüdeje is megsérült. Háromhetes kórházi kezelés következett, bőrátültetést végeztek rajta.

A cégtől azóta sem kapott semmilyen kártérítést, de még egy telefonhívást vagy egy e-mailt sem. Márpedig a teljes testi felépüléséhez plasztikai műtétre lenne szüksége, aminek ára van.

A műtétek április tájékán lennének,  de hogy addig kap-e pénzt Bartók László, vagy a megtakarításaihoz és banki kölcsönökhöz kell-e nyúlnia, az még kérdés. A férfi a Szoljon.hu portálnak nyilatkozva hozzátette, utolsó információja a cégtől tavaly novemberi, akkor azt az ígéretet kapta ő és az ügyvédje, hogy a cégvezetés, a vállalat ügyvédje, illetve a biztosító részvételével összehívnak egy megbeszélést a történtek miatt, ám azóta semmilyen jelzés nem érkezett.

Ikanov Gábor ügyvéd elmondta, hogy kártérítési igényt nyújtottak be a munkáltatóval szemben, arra kérve a Bige Holding Kft., hogy legalább annyi kártérítést vagy kárelőleget biztosítsanak Bartók Viktornak, amennyiből folytatni tudja a rehabilitációját. – Jelen pillanatban semmi mást nem mond a munkáltató, mint hogy neki egyeztetnie kell a biztosítójával. De ezt most már lassan fél éve mondja, és igazából érdemi előrelépés nincs – mondta az eddig történtekről, hozzátéve, ha ez így marad, peres eljárásban lesznek kénytelenek érvényesíteni védence jogait.

Ügyfelem nem arra kérné a kártérítést, hogy elmenjen egy tengerparti nyaralásra, hanem arra, hogy olyan plasztikai műtéteket tudjon igénybe venni, melyek az állapotjavulásához szükségesek. És nemcsak az esztétikáról beszélek, hanem az élettani funkciók helyrehozásáról. Egy ilyen, milliárdos törzstőkével rendelkező óriási gyár esetében az, hogy még érdemi információt sem ad, számomra döbbenetes

– hangsúlyozta a szakember.

A Bige Holding Kft.-nek a Szoljon.hu is eljuttatta kérdéseit, de egyelőre a Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei hírportál sem kapott válaszokat. A rendőrség viszont reagált megkeresésükre, tájékoztatásuk szerint az ügyben a Szolnoki Rendőrkapitányságon foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés bűntette miatt még folyamatban van az eljárás.

Súlyos vádak, nagy összegű bírság

Mint ismert, a Bige Holding Kft. elnök-vezérigazgatója az a Bige László, aki még a választások előtt egy interjúban gyakorlatilag bosszút esküdött az ellene folyó büntetőeljárások miatt, és nem is titkolta, hogy személyesen érdekelt a kormányváltásban – emlékeztet a fenti ügy nyomán a Magyar Nemzet.

Bige László ellen akkoriban több súlyos gazdasági ügyben is vádat emeltek, a Gazdasági Versenyhivatal pedig tizenegymilliárdos bírságot szabott ki a cégcsoportjára.

Bige László az általa megígért politikai bosszú érdekében jelentős pénzösszegekkel is beszállt az országgyűlési választási kampányba, finanszírozott a baloldalnak egy több tízmillió forintos közvélemény-kutatást, amelyet a Závecz Research végzett. Később, szintén tízmilliós nagyságrendben támogatta Márki-Zay Péter miniszterelnök-jelölt kampányát.

A Szoljon.hu cikkét ITT, a Magyar Nemzet cikkét pedig ITT találja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában