Nagykovácsi

2023.11.05. 20:00

Menczer: sohasem akartam, hogy mindenki szeressen - avagy árt-e egy kereszt a természetnek?!

A külügyi államtitkár közösségi oldalán számolt be a Nagykovácsi keresztégetés fejleményeiről.

MW

Forrás: Menczer Tamás Facebook oldala

Augusztus 20-án ismeretlenek felgyújtották és porig égették a Pest vármegyei Nagykovácsiban, a Nagy-Szénás hegyen pár éve felállított fa keresztet. Az eset nagy port, komoly indulatokat kavart.

Az ügyben megszólalt Menczer Tamás külügyi államtitkár, Nagykovácsi országgyűlési képviselője is. Menczer Tamás Facebook-oldalán számolt be arról, hogy az engedélyek már adottak a korábban felgyújtott kereszt helyreállításához, azonban vannak emberek, akik ezt nem nézik jó szemmel.

Az államtitkár vasárnapi Facebook-bejegyzésében írt a jelenlegi helyzetről:

Sohasem akartam, hogy mindenki szeressen - avagy árt-e egy kereszt a természetnek?! 

Múlt vasárnapi videóm után sokan megnyilvánultak a felgyújtott kereszttel kapcsolatban, ezt köszönöm, ez bizonyítja, hogy önmagán túlmutató ügyről van szó.
Szeretném 4 pontban világossá tenni az alábbiakat: 

1. Továbbra is meggyőződésem: elfogadhatatlan, hogy Magyarországon bárhol, bármikor, bármilyen körülmények között keresztet égessenek! 

2. Egyesek azt állítják, hogy “a Menczer a környezetvédők ellen harcol”. De ez nem igaz. Ugyanis, amit én szeretnék, az a legcsekélyebb veszéllyel sincs a természetre. Egyrészt nyilvánvaló, hogy a 20x20 cm-es alapra állítandó kereszt semmi veszélyt nem jelent a természetre. Másrészt ezen a hegyen eddig is állt egy kereszt. Eddig senki sem állította, hogy a kereszt miatt kipusztult a leánykökörcsin vagy az árlevelű len. Azt sem mondta senki, hogy a korábban ott álló, és augusztus végén felgyújtott kereszt veszélyeztette a fűrészlábú szöcskéket. Ha tehát a kereszt eddig sem jelentett veszélyt a természetre, a jövőben miért jelentene? Az én célom a korábbi állapot helyreállítása, ahol kereszt állt, ott álljon újra kereszt. 

3. A Duna-Ipoly Nemzeti Park fura ura azt állítja, hogy a kereszt a természetvédelmi célokkal “nem összeegyeztethető”. Fentiekre tekintettel ez persze nem igaz. Igazgató úr azt is kinyilatkoztatta, hogy a természet templom, amelyet védeni kell - a kereszttől is. Tisztelettel felhívom a nagyhatalmú Igazgató úr figyelmét arra a talán nem elhanyagolható tényre, én még olyat nem hallottam, hogy a kereszt a templomot elcsúfítja…
Az én megítélésem szerint Igazgató úr döntéseivel és megnyilatkozásaival kizárólag alkalmatlanságát bizonyította.  

4. Persze látom, hogy az ügyben képviselt álláspontom miatt nem mindenkinél lettem én a kedvenc. Ezzel kapcsolatban két észrevételem lenne. Az én körzetemben élők természetesen bármely ügyben számíthatnak rám, az ajtóm mindenki előtt nyitva áll, függetlenül attól, hogy ebben az ügyben egyetértünk-e. A másik az, hogy engem nem zavar, ha csúnyákat mondanak rám. Én sohasem akartam, hogy mindenki szeressen. Sőt, ha mindenki szeretne, az kifejezetten zavarna.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában