Nemzeti konzultáció

2023.11.03. 14:21

Hollik: Magyarország és egész Európa jövőjét meghatározó kérdés a migráció

Mivel Magyarország és egész Európa jövőjét meghatározó kérdés a migráció, ez is hangsúlyos része lesz a nemzeti konzultációnak – közölte a Fidesz kommunikációs igazgatója pénteken az MTI-hez eljuttatott videónyilatkozatában.

MW

Hollik István, a KDNP képviselője azonnali kérdést tesz fel az Országgyűlés plenáris ülésén 2023. május 2-án

Forrás: MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd

Hollik István azt mondta, mára mindenki számára nyilvánvaló, hogy

Európában összefüggés van a terrorveszély és a terrorcselekmények, valamint a migráció között.

Erre a csütörtökön nyilvánosságra hozott magyar titkosszolgálati jelentés is rámutat: növekvő európai terrorveszélyt és terrorista embercsempészeket említve, akik a déli határnál már fegyvereket is használnak – tette hozzá a politikus.

A valóság azonban sajnos nem tántorítja el Brüsszelt a tervétől, és továbbra is erőlteti a legújabb migrációs paktumát, mely az elosztási kvótát és a migránsgettókat tartalmazza

– fogalmazott Hollik István, megjegyezve, hogy ebben a kérdésben a kormánynak nemcsak Brüsszellel van vitája, hanem a magyarországi „dollárbaloldallal” is.

Hangsúlyozta, hogy

a migrációs paktumot az Európai Parlamentben Gyurcsányéktól a Jobbikig mindenki megszavazta.

Hollik István szerint igent mondott rá többek között Dobrev Klára, Donáth Anna, Cseh Katalin és a Jobbik elnöke, Gyöngyösi Márton is.

Úgy folytatta, annak ellenére cselekedtek így az ellenzéki politikusok, hogy a magyarok többször kijelentették, nem kérnek sem a migrációból, sem a terrorból.

Ezért a politikus szerint ezt a vitát csak úgy lehet dűlőre vinni, ha a magyar emberek ismét egyértelművé teszik, veszélyesnek tartják-e a bevándorlás támogatását vagy sem, egyértelművé teszik, egyetértenek-e azzal, hogy a brüsszeli migrációs paktum a terrorveszélyt akarja szétteríteni Európában.

Arra biztatnak ezért mindenkit, töltse ki a nemzeti konzultációt, és mutassa meg Brüsszelnek és a dollárbaloldalnak is, hogy Magyarország nem lesz bevándorlóország és nem kér a terrorkvótából sem

– fogalmazott a Fidesz kommunikációs igazgatója a videóban.

Alapjogokért Központ: a magyar titkosszolgálat is igazolja, hogy a terror a migráció kísérőjelensége

A titkosszolgálatok által bemutatott tények és információk is rámutatnak arra, hogy a migráció és a terrorizmus egymással kéz a kézben járnak – olvasható az Alapjogokért Központ elemzésében, amelyet pénteken juttattak el az MTI-hez.

Az elemzés szerint a távoli kultúrákból érkező bevándorlók szervezett behozatala, szétosztása és a folyamat ösztönzése olyan lépések, amelyek veszélyeztetik a „nemrég még virágzó és biztonságos” kontinens jövőjét.

Az Alapjogokért Központ elemzője szerint a Nemzeti Információs Központ legutóbbi jelentése is rámutat arra, hogy az Európába érkező illegális migránstömegben az Iszlám Állam, a Hamász és az Al-Kaida terroristái bújnak meg. „Brüsszelben pedig ahelyett, hogy a probléma megoldásán dolgoznának, migránskvóta bevezetésén és migránsgettók létrehozásán munkálkodnak” – fogalmaztak.

A Nemzeti Információs Központnak az illegális migráció és a terrorizmus összefüggéseiről szóló, csütörtökön nyilvánosságra hozott tájékoztatójából világosan kiderül, hogy Európa határain a korábbiaknál is lényegesen nagyobb tömegben jelentkeznek az illegális bevándorlók – tették hozzá. A jelentés úgy fogalmaz, hogy „az Izrael és a Hamász közötti háború hatásaként fokozott kockázatot jelent a migrációs nyomással arányosan megnőtt terrorkockázat”.

A dokumentum bemutatja azt is, hogy Magyarország határain jelenlévő bandák már nemcsak a bevándorlást szervezik, hanem „saját harci erényeiket dicsőítik” és propagálják a közösségi médiában. „Ez egyértelmű üzenet, ezért van itt az ideje Brüsszelben is megkongatni a vészharangot” – közölte az Alapjogokért Központ.

Az elemzésben nyilvánvalónak nevezték, hogy amikor Európa ilyen szereplőkkel áll szemben, akkor nincs sok idő a gondolkodásra, az „ideológiai szépelgésre”, és az arra való várakozásra, hogy a szavakat tettek kövessék.

„A fenyegetésre azonnal reagálni kell. Ennek véres bizonyítéka többek között az október 16-i brüsszeli terrortámadás, melynek elkövetője az Iszlám Államnak fogadott hűséget” – fogalmaztak.

„A Hamász vezetőjének október 10-i, terrorcselekmények elkövetésére felszólító nyilatkozatához az ISIS és az Al-Kaida is csatlakozott. A felhívások és a feszültség szintjének általános növekedése miatt egyre több, lehetséges európai célpontokkal (is) kapcsolatos terrortámadásra utaló információ keletkezik” – idézték a titkosszolgálat munkatársait az az Alapjogokért Központ elemzésében.

Hozzátették: az elmúlt hetek eseményei megmutatták, hogy a nyugati szolgálatok nem képesek valamennyi merényletet megelőzni, ezért a fenyegetésre egyértelműen a politikai vezetőknek kell reagálniuk a kontinens egész területén.

Magyarországban sem a határvédelem felszámolására van szükség – ahogyan azt a baloldali politikai erők már többször szorgalmazták –, hanem annak megerősítésére. A terrorfenyegetettség növekedését európai szinten is ennek, a Magyarországon már bevált eszköznek a kiterjesztésével lehetne megállítani

– olvasható az elemzésben.

Az Alapjogokért Központ szerint a brüsszeli bürokraták politikai emlékezete meglehetősen rövid, és ismét minden erejükkel egy álmegoldás, a kvóta elfogadtatására törekednek.

Hozzátették: ezzel csak szétosztanák azt a súlyos problémát, amelyet Nyugat-Európában sem voltak képesek kezelni, és már a határkerítés déli oldalán is tapasztalni lehet.

A magyar embereknek hamarosan lehetősége nyílik arra, hogy egy újabb üzenetet küldjenek ezzel kapcsolatban és kifejezzék, hogy az akaratuk nem változott a 2016-ban tartott népszavazás óta – írták az elemzésben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában