Október 23

2023.10.20. 23:25

Rétvári Bence: a szabadság és a függetlenség soha nem lehet alku tárgya

A szabadság és a függetlenség soha nem lehet alku tárgya; minden nemzedéknek ki kell vívnia, meg kell védenie Magyarország függetlenségét és szabadságát - mondta Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára pénteken a Pest vármegyei Rádon tartott megemlékezésen.

MW

Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára, a térség országgyűlési képviselője beszédet mond az 1956-os forradalom és szabadságharc emléknapja alkalmából rendezett ünnepségen Rádon 2023. október 20-án

Forrás: MTI

Fotó: Máthé Zoltán

Bár forradalmainkat leverték, mégis azok lettek a győztesek, akiket legyőztek, hiszen rájuk emlékezik, őket ünnepeli az ország - közölte a térség KDNP-s országgyűlési képviselője. 

A nemzet szabadságáért, függetlenségéért minden nehézség ellenére szükséges és morálisan helyénvaló küzdeni 

- mondta. 

A ma generációja szerencsésebb, mert csak megvédenie kell a függetlenséget és a szabadságot, de ezt a küzdelmet megspórolni senki nem tudja - közölte Rétvári Bence. 

Az államtitkár szerint 

a függetlenséget a maga teljességében kell elérni és a maga teljességében kell megvédeni. 

A szabadság nem azt jelenti, hogy Magyarország megválaszthatja, hogy ki a gazdája, kihez igazodik. A szabadság nem a birodalomválasztás szabadsága, hanem függetlenség, szuverenitás, az, hogy a magyarok maguk döntenek saját dolgaikról. És nem abból választhatnak, hogy más döntéseit milyen mértékben hajtják végre, hogyan igazodnak hozzá, hanem "csak és kizárólag a magunk szemszögéből, a magunk érdekéből, a magyarság, a 15 milliós magyar nemzet érdekében hozzuk meg a döntéseinket" - mondta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában