Klasszikus baloldali recept

2023.10.07. 09:01

Gyurcsányék aktivistákat próbálnak verbuválni a Facebookon

A Magyar Nemzet arról ír, hogy a DK a Facebookon toboroz olyan önkénteseket, akik szakmai ötletekkel látják el a pártot. A lap szerint nem lenne meglepő, ha kiderülne, hogy Gyurcsány Ferencék sokkal inkább aktivistákat próbálnak verbuválni.

MW

Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke (k) és felesége, Dobrev Klára, a párt EP-képviselője, valamint Molnár Csaba, DK ügyvezető alelnöke érkezik a párt évadnyitó rendezvényére a budapesti Radisson Blu Béke Hotelbe 2023. szeptember 22-én

Forrás: MTI

Fotó: Hegedüs Róbert

Nem lehet túl jól eleresztve szakpolitikusokkal a Demokratikus Koalíció, legalábbis erre utal, hogy a párt a Facebookon toboroz olyan önkénteseket, akik szakmai ötletekkel látják el a DK-t. Így lehet jelentkezni a Varga Zoltán vezette népjóléti és szociális, a Kocsis-Cake Olivio által irányított zöld, valamint a Varjú László neve alatt futó gazdaságpolitikai és költségvetési műhelycsoporthoz - számol be róla a Magyar Nemzet.

Az sem jelent gondot, ha a jelentkező nem ért ezekhez a területekhez, a DK „szociáldemokrata programjához” is lehet ötleteket adni. Dobrev Klára saját oldalán hirdeti: mindenkit várnak az árnyékkormány szakmai csapatába, akinek van ötlete arra, „hogy lesz hazánkból egy európai Magyarország”.

A szakmai toborzás okafogyottnak tűnik, tekintve, hogy Dobrev Klára már elindította a párt szakpolitikai programbemutatóját, így nem lenne meglepő, ha kiderülne, hogy Gyurcsány Ferencék sokkal inkább aktivistákat próbálnak verbuválni, hogy megspórolják a szervezetépítést, ami egyébként

klasszikus baloldali recept, igaz, a legutóbbi országgyűlési választáson is vereséghez vezetett. 

Aktivistákat toboroztak a 2022-es országgyűlési választások előtt az egységes ellenzék politikusai, mondván: „a változáshoz te is kellesz!”, de a korábban Karácsony Gergely kampányát erősítő Bajnai Gordon is a Facebookon kezdett aktivisták toborzásába, arra hivatkozva, hogy félti a választás tisztaságát. A toborzás valódi oka feltehetően az volt, hogy a baloldal szinte egyáltalán nem rendelkezett mozgósítható szimpatizánsokkal.

Az, hogy az ellenzék nem bír szervezeti háttérrel, stabil aktivistahálózattal, a baloldal az országot romboló tevékenységével magyarázható. Zila János, az Alapjogokért Központ elemzője szerint ugyanis

a baloldal éppen abban az időszakban bizonyította be a legfényesebben alkalmatlanságát, amikor az ő feladatuk lett volna az ország irányítása. 

A teljes cikket ITT olvashatja el.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában