Komoly fellépés

2023.10.29. 21:36

Folyamatosan gyűjti össze a migránsokat a szerb rendőrség Szabadka környékén

A speciális egységek átkutatják az erdős területeteket, és a gyanús járműveket.

MW

A szerb belügyminisztérium által közreadott képen Bratislav Gasic szerb belügyminiszter beszél a rendõrökhöz a szerb-magyar határ közelében 2023. október 28-án

Forrás: MTI/AP/Szerb belügyminisztérium

Fotó: -

Továbbra is folyik a szerb rendőrség speciális egységeinek akciója Szabadkán, és a település környékén – számolt be róla a Pannon RTV. A portál szerint a rendőrök nemcsak az erdős szakaszokon razziáznak, hanem a forgalmasabb utak mentén is ellenőriznek minden gyanús járművet. A rendőrség több ideiglenes tábort is kialakított a magyar határ mentén húzódó erdős szakaszok közelében. Eközben pedig továbbra is folyamatosan zajlik az illegális migránsok utáni keresés a térségben.

A portál arról is beszámolt, hogy a magyar és a szerb hatóságok megegyeztek, hogy a határ magyar oldalán elfogott migránsokat ezentúl a magyar rendőrök nem fogják a kerítésnél található kapuknál, úgymond áttoloncolni Szerbiába, hanem felveszik majd a kapcsolatot a szerbiai hatóságokkal, és ezeket a migránscsoportokat a szerb rendőrség fogja majd átvenni.

Erre azért van szükség, hogy az elfogott migránsok ne maradjanak a határ közelében, hanem távolabbi befogadóközpontokba kerüljenek.

A teljes cikket a Mandineren olvashatja el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában