Egyértelmű állásfoglalás

2023.08.28. 07:27

A magyarok 80 százaléka örül, hogy megrendeztük ezt a vb-t

Az atlétikai világbajnokság megítélése egyértelműen pozitív Magyarországon: a magyar felnőttek négyötöde (80 százalék), de még a budapestiek háromnegyede (75 százalék) is jó dolognak tartja a megrendezését – derül ki a Társadalomkutató Kft. legfrissebb felméréséből.

MW

A vb kabalafigurája, Youhuu, a rackajuh a budapesti atlétikai világbajnokság záróünnepségén a Nemzeti Atlétikai Központban 2023. augusztus 27-én

Forrás: MTI

Fotó: Illyés Tibor

A Társadalomkutató Kft. az atlétikai világbajnokság második hetében kérdezte meg a 18 éves és idősebb magyar állampolgárokat arról, hogyan ítélik meg az atlétikai világbajnokság hazai megrendezését.

A kutatásban részt vevő válaszadók 80 százaléka jó dolognak tartja, hogy Magyarország rendezi az atlétikai világbajnokságot, és mindössze a felnőtt lakosság 9 százaléka volt ezzel ellentétes véleményen.

Forrás: Társadalomkutató Kft.

Nincs olyan társadalmi csoport, amely ne tartaná jó dolognak, hogy Magyarország rendezi ezt a nemzetközi sporteseményt.

 A legnagyobb arányban a férfiak (83 százalék) szerint jó ötlet az atlétikai világbajnokság megrendezése, de a nők körében (76 százalék) is népszerű a rendezvény. Minden korcsoportban, a fiatalok és idősek körében is egyaránt csaknem négyötödös többségben vannak az esemény támogatói, s csak minden tizedik ellenzi az esemény hazai rendezését.

A kutatás eredményeiből az is kiderül, hogy 

végül jól jártak a budapestiek azzal, hogy Karácsony Gergely főpolgármester nem akadályozta meg az atlétikai világbajnokság megrendezését, hiszen a fővárosiak háromnegyede (75 százalék) az esemény megrendezése mellett van, és csak kevesebb mint ötödük (17 százalék) volt ezzel ellentétes véleményen.

Fürjes Balázs Nemzetközi Fair Play-díjra jelölte a vb önkénteseit

Sebastian Coe-val egyetértésben, a Budapest 2023 Atlétikai Világbajnokság szervezőbizottsága társelnökeként ma Nemzetközi Fair Play-díjra jelöltem a vb önkénteseit – írta Fürjes Balázs hétfőn közösségi oldalán.

 

A társelnök a Facebookon közölte: „a világbajnokság 2500 önkéntese Magyarország legszebb arcát mutatta vendégeinknek és a magyar közönségnek. Szívvel-lélekkel dolgoztak és hihetetlenül profik voltak. Bárki bármit kérdezett vagy kért, két kifejezés biztosan hiányzott a szótárukból: egyszer sem ejtették ki, hogy lehetetlen vagy hogy nem tudom.”

 

Hozzátette, az önkéntesek mindig frissek, segítőkészek, barátságosak voltak, minden helyzetben a megoldást keresték és mindig meg is találták.

 

A társelnök kifejtette: kilenc napon át ők voltak Magyarország vezető diplomatái, 2500 magyar nagykövet, akik kiválóan képviselték az országot.

 

„Hála és köszönet nekik! Már egyeztettem Kamuti Jenővel, a Nemzetközi Fair Play Bizottság magyar elnökével, ő jó esélyt lát arra, hogy jelölésem célba érjen és a budapesti vb önkéntesei Nemzetközi Fair Play-díjban részesüljenek” – írta Fürjes Balázs.

A budapesti atlétikai világbajnoksággal kapcsolatos cikkeinket itt olvashatja.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában