Válasz

2023.07.30. 16:07

Menczer Tamás: Wlachovsky miniszter úrnak rossz a rövid távú memóriája

A Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatokért felelős államtitkára a szlovák külügyminiszter Twitter-posztjára reagált így, aki szerint az EU-s külügyminiszterek tanácskozásán nem hangzott el olyan, hogy négy évig fog tartani a háború.

MW

Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatokért felelõs államtitkára sajtótájékoztatót tart a Szlovákiában történt buszbalesetrõl a minisztériumban 2023. május 16-án

Forrás: MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd

Ha a következő négy évben nem lesz háború, miért kellene fegyverszállítmányokat finanszírozni? - tette fel a kérdést a Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatokért felelős államtitkára vasárnap a Facebook-oldalán a szlovák külügyminiszter Twitter-posztjára reagálva.

Miroslav Wlachovsky Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszternek üzenve azt írta a Twitteren, nem emlékszik olyan vitára, amikor azt mondták, hogy az orosz-ukrán háború még négy évig fog tartani.

"A háború akár holnap befejeződhet. Nem az EU a probléma, hanem Oroszország az" - hangoztatta a szlovák miniszter.

Menczer Tamás válaszában úgy fogalmazott, "Wlachovsky miniszter úrnak vagy rossz a rövid távú memóriája - és ez a jóindulatú feltételezés - vagy hazudik".

Ugyanis az EU-s külügyminiszterek a legutóbbi tanácskozáson azt a javaslatot vitatták meg, amely szerint a következő négy évben évente ötmilliárd eurót kellene költeni arra, hogy az Ukrajnának szánt fegyverszállítmányokat finanszírozzák - idézte fel az államtitkár, megjegyezve, hogy a szlovák külügyminiszter a javaslatot nem ellenezte.

De ha a következő négy évben nem lesz háború, miért kellene fegyverszállítmányokat finanszírozni? - kérdezte Menczer Tamás.

Az államtitkár kiemelte, hogy a magyar álláspont változatlan: Magyarország azonnali tűzszünetet és békét akar.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában