Korrupciós botrány

2023.06.14. 09:55

Letiltotta az újságírókat Eva Kaili

Az uniós botrány szereplője sajátos módszerrel válogatja meg, kinek nyilatkozik - számol be róla a Magyar Nemzet.

MW

Eva Kaili görög európai parlamenti képviselő mosolyog egy jármű hátuljában 2023. április 14-én, amikor Brüsszelbe érkezik otthonába Brüsszelben, amikor kiszabadul a Haren börtönből

Forrás: AFP

Fotó: Simon Wohlfahrt

Szelektálja Eva Kaili, az Európai Parlament (EP) volt szocialista alelnöke azokat az újságírókat, akiknek nyilatkozik. A Politico arról számolt be, hogy a görög politikus letiltott két újságírót Twitter-oldalán, köztük a brüsszeli hírportál egyik munkatársát. 

A Magyar Nemzet cikke szerint május vége óta a nemzetközi címlapokat az vezeti, hogy a botrányos hátterű Kaili hogyan fog visszatérni az Európai Parlamentbe dolgozni. 

Az EP volt alelnöke ugyanis már házi őrizete alatt azt nyilatkozta, hamar visszatérne munkába és egy bírósági végzésnek köszönhetően meg is kapta a lehetőséget arra, hogy részt vegyen a testület eheti plenáris ülésén. Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti delegációjának vezetője ennek kapcsán úgy fogalmazott,

döbbenetes, hogy egy ilyen súlyos ügy után a gyanúsított politikusok sorra jönnek ki a börtönből és folytatják tevékenységüket.

A Politico értesülései szerint Kaili egy kisebb irodát is kap néhány emelettel lejjebb alelnöki irodájától.

A teljes cikk IDE kattintva érhető el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában