Jogállamisági kérdések

2021.11.11. 09:38

Varga Judit: készek vagyunk a párbeszédre, most Brüsszelnél pattog a labda

A magyar igazságügyi miniszter csütörtökön a hivatalában fogadja Didier Reynders jogérvényesülésért felelős európai biztost, aki a jogállamisági párbeszéd jegyében ellátogat minden országba.

Forrás: Varga Judit Facebook-oldala

Fotó: www.grazmel-photography.com

Magyarországnak a jogállamisági kérdések iránti nyitottságát hangsúlyozta csütörtök reggeli Facebook-posztjában Varga Judit igazságügyi miniszter, hangsúlyozva, hogy a magyar kormány sosem árult zsákbamacskát, érvei tiszták és egyenesek, elutasítja a kettős mércét.

A magyar politikus szerint Didier Reynders látogatása jó lehetőség arra, hogy tisztázzák a következő sürgető kérdéseket:

  • Itt az ideje, hogy Brüsszel befejezze a gyermekvédelmi törvény miatt indított hadjáratát. Senki sem szólhat bele, hogy a magyar szülők hogyan neveljék gyermekeiket. Ahogy más szexuális propagandát, úgy az LMBTQ-lobbit sem engedjük be az iskolákba.
  • Ami jár, az jár: a magyar emberek megdolgoztak érte, ne állják útját a helyreállítási alap forrásainak!
  • Számít az adott szó: fejezzék be a kondicionalitásrendelettel való fenyegetőzést, az Európai Bizottság tartsa be a tavaly decemberben kötött uniós megállapodást!
  • Eljött a morális pillanat: Itt az ideje, hogy az összes kötelezettségszegési eljárást visszavonják, amelyet a migrációs politikánk miatt indítottak ellenünk. Trendet teremtettünk, ma már a magyar példát követik a kontinensen.
  • Benyújtottuk a számlát: Megvédtük egész Európát, milliárdokat költöttünk a határvédelemre, így az egész Unió biztonságára. Felszólítjuk a Bizottságot, hogy vegye ki a részét a lengyel és litván határzár finanszírozásából.
  • „Mi mindig is készen álltunk a párbeszédre, most Brüsszelnél pattog a labda” – hangsúlyozza posztja zárásaként Varga Judit.

     

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában