Önkormányzat

2021.06.30. 13:16

Józsefvárosi Fidesz-KDNP: Pikó András nem demokrata

A józsefvárosi Fidesz-KDNP frakcióvezetője szerint Pikó András kerületi polgármester (Momentum-DK-MSZP-Párbeszéd-LMP) nem demokrata politikus, nem hajlandó elszámolni azokkal a döntésekkel, amelyeket egymaga hozott meg a koronavírus-járvány miatti veszélyhelyzet alatt.

Vörös Tamás, miután a Fidesz-KDNP frakció képviselői kivonultak a józsefvárosi képviselő-testület szerdai üléséről, arról beszélt újságírók előtt, hogy Pikó András polgármesterként a testületet saját politikai hecckampányának részévé züllesztette, és nem hajlandó elszámolni azokkal a döntésekkel, amelyeket egymaga hozott meg.

Ezen döntések között szerepel 1,4 milliárd forint értékű ingatlan eladása, a lakók megkérdezése nélkül tervezett drogközpont telepítésének kérdése, mintegy száz ingatlantól megvont támogatás, valamint az, hogy nem sikerült befejezni Józsefváros káptalanfüredi gyermeküdülőjét, és a strand területét Pikó András odaadta egy vitorlásklubnak – mondta a politikus.

Vörös Tamás szerint az a döntéshozatali kultúra, amelyet Pikó András képvisel, nem méltó egy 21. századi demokráciához. Kijelentette, Pikó András „nem demokrata politikus”, el akarta „sunnyogni” azt a több mint 730 döntést, amelyet egymaga hozott meg a képviselő-testület feladat- és hatáskörét gyakorolva. A polgármester nem hajlandó elszámolni a testületnek, valószínűleg nem tud válaszolni arra, hogy mi indokolta a kerület legértékesebb ingatlanjainak eladását – mondta Vörös Tamás. Hozzátette: a veszélyhelyzet utolsó napján Pikó András még csaknem száz döntést hozott meg, köztük ingatlanok eladásáról is döntött.

Közölte, nem tudnak részt venni a képviselőt-testület ülésén Pikó András antidemokratikus vezetése miatt, ugyanis a testület előtt szereplő napirendek megtárgyalást meg kellett volna előznie a tételes elszámolásnak, hiszen erre épülne a többi előterjesztés.

A józsefvárosi képviselő-testület idei első rendes ülésén elsőként Pikó András az elmúlt nyolc hónapos időszakról beszélve egyebek mellett elmondta, hogy Józsefvárosban 3700 ember fertőződött meg koronavírussal, és 114 haltak meg a betegségben.

Pikó András azt közölte, a veszélyhelyzet idején valamennyi döntése teljesen transzparens módon felkerült az önkormányzat honlapjára, a döntések előtt a frakcióknak megküldték a javaslatokat, valamint több fontos ügyben online egyeztető fórumokat tartottak.

Vörös Tamás ezután ügyrendi javaslatot tett arra, hogy a 11. napirendi pontként szereplő, a veszélyhelyzet idején meghozott polgármesteri döntések végrehajtásáról, az előző ülés óta tett fontosabb intézkedésekről, a jelentősebb eseményekről szóló polgármesteri tájékoztatót tárgyalják először, bocsássák szavazásra, és a polgármesteri döntéseket a képviselő-testület hagyja jóvá.

A testület az erre vonatkozó ügyrendi javaslatokat elutasította, majd a Fidesz-KDNP frakció képviselői kivonultak az ülésteremből.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában