az átláthatóság teljes hiánya

2020.04.30. 06:29

Hitelteleníti a zaklatási ügy kezelése a főváros vezetőségét

Árulkodó, hogy a főpolgármester leállította a BKK zaklatási ügyének aggályos kezelése nyomán indult adatvédelmi vizsgálatot – mondta a Magyar Nemzetnek Wintermantel Zsolt. A fideszes politikus úgy véli, nem az ügy teljes körű feltárása és tisztázása volt a városvezetés célja, hanem a mögöttes szándékok elfedése.

Budapest, 2012. november 7. Draskovics Tibor volt pénzügyminiszter beszél meghallgatásán a Malév és a Budapest Airport Zrt. privatizációját, valamint a légitársaság fizetésképtelenségének okait vizsgáló parlamenti bizottság ülésén az Országházban 2012. november 7-én. MTI Fotó: Bruzák Noémi

Forrás: MTI

Fotó: Bruzák Noémi

Ezer sebből vérzik a Budapesti Közlekedési Központ zaklatási ügyének vizsgálata, és meglehetősen aggályos Draskovics Tibor igazgatósági elnök szerepe is – jelentette ki a Magyar Nemzetnek Wintermantel Zsolt. A BKK fideszes igazgatósági tagja úgy véli: Draskovics nem járt el szabályszerűen, amikor az igazgatóság megkerülésével önállóan végzett a főpolgármesternek vizsgálatot az ügyben és önállóan fogalmazott meg intézkedési javaslatokat.

„Az igazgatóságnak testületként kell eljárnia, az elnöknek nincs külön jogosítványa”

– hangsúlyozta, hozzátéve: úgy tudja, a BKK esélyegyenlőségi szabályzatának elfogadása körül is több szabálytalanság történhetett.

Így – folytatta – a dokumentum alapján lefolytatott vizsgálat megkérdőjelezhető és az eredménye is számos jogi aggályt vet fel, függetlenül attól, hogy mi történt.

Szavai szerint az átláthatóság teljes hiánya hitelteleníti a főváros baloldali vezetőségét, amely a transzparenciát tűzte zászlajára.

Wintermantel Zsolt szerint sokat mond, hogy

a főpolgármester leállította a zaklatási ügy aggályos kezelése nyomán indult adatvédelmi vizsgálatot, ami szerinte megerősíti: nem az ügy teljes körű feltárása és tisztázása volt a cél, hanem a mögöttes szándékok elfedése.

„Az igazgatóságban egyedül maradtam azon álláspontommal, hogy külső, független szakértők bevonásával vizsgáljuk meg az ügyet” – jegyezte meg a politikus.

Mint tegnap mi is megírtuk, Draskovics Tibor politikai céljaira használhatta fel a zaklatási ügyet, amellyel az útjában álló Nagy Zsolttól szabadulhatott meg. Az elbocsátásig az elektronikus jegyrendszert vezető Nagy szerint Draskovics áll az ellene folytatott vizsgálat súlyos szabálytalanságai mögött. Ezt támasztja alá egyebek mellett, hogy a bizottság jelentését is Gyurcsány egykori mindenese értékelte. Egyetlen munkavállaló – Draskovics bizalmasának titkárnője – panaszolt fizikai inzultust, a verbális zaklatást jelentő négy nő közül pedig az egyik visszavonta a vallomását. Draskovics Tibor az Indexnek tagadta a Magyar Nemzet cikkében írtakat, ám a szabálytalan eljárásával kapcsolatos konkrét állítások egyikét sem cáfolta meg.

Borítókép: Draskovics Tibor volt pénzügyminiszter beszél meghallgatásán a Malév és a Budapest Airport Zrt. privatizációját, valamint a légitársaság fizetésképtelenségének okait vizsgáló parlamenti bizottság ülésén az Országházban 2012. november 7-én.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában