zaklatási ügyek

2017.11.05. 21:40

Távozik a Budapesti Operettszínháztól Kerényi Miklós Gábor

A szexuális visszaélésekkel vádolt művészeti vezető visszautasítja a vádakat, ugyanakkor nyugdíjazását kezdeményezi és a Szentpétervári bemutatóját követően „azon lesz, hogy tisztázza magát”

Kerényi Miklós Gábor nyilatkozatában közölte: visszautasítom mindazon állításokat, pletykákat, híreszteléseket, melyek az elmúlt napokban engem értek és imádott társulatom mindennapjait, működését mérgezték és mérgezik. Hogy a nyugodt munkát biztosítsam, döntésem az, hogy a mai nappal munkáltatómtól felmentésemet kértem a Budapesti Operettszínház művészeti vezetői tevékenysége alól, továbbá nyugdíjazásomat kezdeményeztem. Szentpétervári bemutatómat követően minden erőmmel azon leszek, hogy tisztázzam magam – olvasható az origo.hu-n.

A Budapesti Operettszínház is kiadott egy nyilatkozatot, amelyben a leghatározottabban elítéli a szexuális zaklatás minden formáját, különös tekintettel azokra az esetekre, amelyek hatalommal való visszaéléssel együtt valósulnak meg. Kijelenti, hogy elkötelezett a zaklatási ügyek felderítésében és az áldozatok megsegítésében. A közleményben kérik, hogy az érintettek tegyék meg a megfelelő jogi lépéseket, hogy az igazságot törvényes keretek között lehessen tisztázni.

A társulat Igazgatósága október 30-án rendkívüli értekezletet tartott, melynek konklúziója az volt, hogy nincs tudomásuk szexuális zaklatással kapcsolatos „eseményről, történésről, bejelentésről, mely a Budapesti Operettszínház működéséhez köthető”.

A nyilatkozatban kiemelik, hogy az értekezlet konkrét lépésekről is döntött, melyek következményeként a Színház felvette a kapcsolatot az Előadóművészi Jogvédő Irodával, és ehhez kapcsolódóan rendkívüli társulati ülésen tájékoztatta a társulatot az esetleges zaklatásokkal kapcsolatos bejelentési lehetőségekről, kezdeményezte a szakmai szervezeteknél egy szakmai konszenzuson alapuló protokoll kidolgozását az ilyen esetek megelőzésére. Ennek érdekében felvette a kapcsolatot a Helsinki Bizottság jogászaival, valamint pszichológusokkal is elkezdte a munkát.

Végezetül az Budapesti Operettszínház Igazgatósága leszögezi, hogy mindent meg kíván tenni a helyzet tisztázása érdekében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában