baleset

2017.10.06. 07:11

Oldalára borult egy autóbusz Tótkomlósnál

A balesetben hárman súlyosan, többen pedig könnyen megsérültek, összesen huszonnyolc ember szorult ellátásra.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője elmondta, 21 mentőegységgel, köztük egy úgynevezett tömeges baleseti egységgel és két mentőhelikopterrel vonultak ki – írja a beol.hu.

Huszonöt embert vittek – az első, helyszíni információk szerint – könnyebb sérülésekkel a gyulai, a békéscsabai, az orosházi, a szegedi, a makói vagy a hódmezővásárhelyi kórházba. A három súlyos sérült közül egyet-egyet mentőhelikopter vitt a szegedi és a gyulai kórházba, egyet pedig mentőautó ugyancsak Gyulára. Három utast a mentők a helyszínen elláttak – tette hozzá Győrfi Pál.

Összesen harminc sérültje van a reggeli balesetnek. Egy utast a tűzoltók az autóbusz alól szabadítottak ki. Ezzel kapcsolatban Zalavári Borbála elmondta, az autóbusz alá szorult utasnak súlyos mellkasi sérülései vannak.

A katasztrófavédelem oldalán írtak szerint az orosházi és a mezőkovácsházi hivatásos, valamint a tótkomlósi önkormányzati tűzoltók mentették ki kézi erővel a sérülteket a járműből, egyiküket a busz alól.

Vargáné Szombati Andrea, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta, a rendőrség – útlezárás mellett – jelenleg is helyszínel. A baleset okait vizsgálják, annyit tudni, hogy a munkásokat szállító magántulajdonú autóbusz letért az útról, majd több fának is nekiütközött és az oldalára borult. Vargáné Szombati Andrea elmondta, megsérült a busz vezetője is.

Az Orosházi Kórház a Facebook-oldalán azt közölte, hat embert vittek Orosházára a sérültek közül. Közölték azt is, hogy az egyik utasnak komolyabb koponyasérülése van, ezért őt átszállították a szegedi klinikára. A többiek is súlyos sérüléseket szenvedtek, de stabil az állapotuk. Ők továbbra is megfigyelés alatt vannak, és néhányukra további vizsgálatok várnak még a nap folyamán.

„Mivel tömeges balesetről volt szó, így kórházunk is nagy erőkkel készült a sérültek fogadására. A hírt meghallva az éppen váltásra készülő éjszakás műszak dolgozói sem mentek haza, hanem bent maradtak segíteni. A mentők érkezéséig beteghordók, nővérek, műtősök, orvosok érkeztek a Sürgősségi Betegellátó Osztályra (SBO) a kórház többi osztályáról, hogy segítsék a munkát. Rendkívül fegyelmezetten, magas szakmai tudással, mindent beleadva látták el a sérülteket kollégáink, amit ezúton is köszönünk nekik”– mondta Greksza Lászlóné ápolási igazgató.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában